Hovedmeny Til innhold

Presse

Er du journalist? Her finner du blant annet våre pressekontakter, pressemeldinger og lenker til våre sosiale medier. 

Besøk vårt presserom

Pressekontakter

Sigmund Clementz

Sigmund Clementz

Kommunikasjonssjef
+47 982 49 805
Send e-post

Ellen Paulsen

Ellen Paulsen

Kommunikasjonssjef
+47 900 36 010
Send e-post

Pressemeldinger

Antallet vindskader øker kraftig etter uværet fredag

11.24.2021, 08.32

Forsikringsselskapet If har onsdag morgen registrert over 200 skadesaker etter det kraftige vindværet over deler av Sør-Norge sist fredag.

Forsikringsselskapet If regner med å få inn skadesaker i lang tid fremover fra uværet som var sist fredag, opplyser kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If. (Foto: If)

Det er stort spenn i skadene, alt fra glassruter som er knust på hytter til næringsbygg som har fått flere trær over taket. Skadene meldt til If fordeler seg på 180 skadesaker på private hus og hytter og 26 skader på næringslokaler. I tillegg er det noen biler som har fått skader.

– Det er først og fremst de øvre delene av Viken, Vestfold og Telemark og Innlandet skademeldingene kommer fra. De høyreliggende områdene ser ut til å være hardest rammet, og det er herfra de fleste skadesakene blir meldt inn. If er allerede i gang med å sikre og utbedre skader flere steder, opplyser kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

Det er for tidlig å si nøyaktig hvor store skadene er i kroner og øre, men for If alene dreier det seg om flere titalls millioner. Vindskader som dette er dekket på bygningsforsikringen til huset, hytta eller næringslokalet.

– Vi oppfordrer folk som har hytte i områder som har vært rammet av den sterke vinden å sjekke tilstanden på hytta. Enten ved å ta en tur selv til hytta så snart som mulig, eller å få en fastboende man har kontakt med eller en hyttenabo for å sjekke hvordan det står til. Hvis for eksempel et tre har ødelagt taket eller en rute er knust, kan vær og vind gjøre skaden betydelig verre etter hvert som tiden går, sier Clementz.

If regner med å få inn skademeldinger i flere uker fremover, siden det kan være mange hytter som har fått skader.

Følg oss på LinkedIn

Hold deg oppdatert på hva som skjer hos oss i If.

Facebook

Få med deg hva som rører på seg i If gjennom Facebook-kontoen vår.

Besøk vår YouTube-kanal

Se våre reklamefilmer, informasjonsvideoer og andre klipp.