Hovedmeny Til innhold

Presse

Er du journalist? Her finner du blant annet våre pressekontakter, pressemeldinger og lenker til våre sosiale medier. 

Besøk vårt presserom

Pressekontakter

Sigmund Clementz

Sigmund Clementz

Kommunikasjonssjef
+47 982 49 805
Send e-post

Ellen Paulsen

Ellen Paulsen

Kommunikasjonssjef
+47 900 36 010
Send e-post

Pressemeldinger

- Vårt største ønske er at kundene nå bare kommer hjem til Norge

03.01.2022, 07.00

Nordens største forsikringsselskap ser forbi egne vilkår og dekker evakuering hjem til Norge for kunder i Ukraina, Russland, Hviterussland og Moldova.

- Nå ønsker vi bare at kundene våre skal komme seg hjem til Norge, sier Andreas Handeland i If og Europeiske Reiseforsikring. Foto: If

If og Europeiske Reiseforsikring dekker nå evakuering hjem til Norge fra Ukraina, Russland, Hviterussland og Moldova.

- Slik som situasjonen er nå er det ingenting vi heller ønsker enn at kundene våre skal komme seg trygt hjem til Norge. Vi vil ikke at noen skal havne i en situasjon der vi kanskje ikke får hjulpet til dersom noe skjer, sier Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i If og Europeiske Reiseforsikring.

- Vanligvis får man kun dekket hjemreise når norske myndigheter oppfordrer nordmenn til å forlate et land eller et område. Men nå velger vi å være litt føre var fordi situasjonen er uoversiktlig og uforutsigbar, sier Handeland.

Norske myndigheter oppfordrer allerede nordmenn til å forlate Ukraina, men har ikke lignende evakueringsråd for Russland, Hviterussland og Moldova. Likevel velger If og Europeiske å også dekke hjemreise fra disse områdene.

- Når verken norske myndigheter eller vi kan garantere bistand hvis noe skjer, og det i tillegg kan bli problematisk med både pengeoverføringer og betaling for lege- og sykehustjenester, ønsker vi ikke at folk skal ta unødvendige sjanser. Derfor oppfordrer vi kundene våre til å komme seg hjem til Norge nå, sier Handeland.

- Vi håper også at de som måtte gå med ubesvarte spørsmål rundt disse tingene tar kontakt med oss så fort som mulig. Det er bedre å ringe oss en gang for mye, enn en gang for lite, sier Andreas Handeland i If og Europeiske Reiseforsikring.

Følg oss på LinkedIn

Hold deg oppdatert på hva som skjer hos oss i If.

Facebook

Få med deg hva som rører på seg i If gjennom Facebook-kontoen vår.

Besøk vår YouTube-kanal

Se våre reklamefilmer, informasjonsvideoer og andre klipp.