Forsikre elbil? Dette må du tenke på

Bilforsikring på elbil trenger ikke å være en elbilforsikring. Men pass på at dette er inkludert i forsikringen du velger.

If sin bilforsikring dekker også elbiler og hybrider. Selv om det er de samme vilkårene som gjelder for elbil og bensin- og dieselbil, betaler du ikke for de samme dekningene. Kenneth Havrevoll, spesialist på motorforsikring i If, forklarer:

– Har du bilforsikring i If, betaler du kun for den risikoen din bil blir eksponert for. Skal du forsikre elbilen din, betaler du derfor ikke for dekninger som kun gjelder fossilbiler, som for eksempel feilfylling.

Kenneth Havrevoll, spesialist på motorforsikring i If. Foto: Gunhild Gjølstad
Kenneth Havrevoll, spesialist på motorforsikring i If. Foto: Gunhild Gjølstad

Bilforsikring som dekker batteriet på elbilen

Den mest sårbare delen i en elektrisk bil er batteriet. Hvis batteripakken går ned for telling, og du blir nødt til å bytte batteri i løpet av bilens levetid, kommer det naturlig nok til å koste penger.

Forsikrer du elbil eller hybrid med Ifs Kasko eller Super bilforsikring, har du mulighet til å kjøpe en tilleggsforsikring for batteri, drivverk og elektronikk. Denne forsikringen dekker blant annet skader på batteriet hvis det slutter å virke før bilen har kjørt 200 000 km.

Tom for strøm

Noen elbilister har opplevd at batteriet på bilen er ustabilt, spesielt i kaldt vær. Både Delkasko, Kasko og Super bilforsikring hos If, gir deg veihjelp som sørger for at du kommer deg til nærmeste ladestasjon dersom du skulle kjøre batteriet strømtomt.

Les mer om Delkasko

Dekker bilforsikringen stjålet eller skadet ladekabel?

Det er hovedsakelig to ting en elbil er avhengig av for å komme seg fra a til å; ladekabel og batteri. Ladekabelen kan koste så mye som 20 000 kroner, mange er derfor redde for at denne skal bli stjålet. Med Ifs Delkasko, Kasko eller Super bilforsikring får du erstatning ved både tyveri og tap av ladekabel. Har du Super, slipper du også bonustap.

Hvis elbilen må på verksted

Mange har behov for leiebil hvis bilen blir stående på verksted. Du kan velge å inkludere dekning for leiebil dersom du har Kasko eller Super bilforsikring. Får bilen din en skade og må på verksted, vil If alltid forsøke å få tak i elbil eller hybrid som leiebil. Dersom If ikke kan tilby elbil, får du refundert utleggene til bompenger og drivstoff.

Enkelte elbiler kan bli stående lenge på verksted. Ifs leiebildekning gir deg leiebil så lenge bilen står på verksted, uansett hvor lang tid reparasjonen tar.

Foto: Thomas Lekfeldt / Ritzau Scanpix

 1. Elbilguiden - alt du bør vite før du kjøper elbil

  Skal du kjøpe ny eller brukt elbil? Er rekkevidden lang nok? Og hva koster det egentlig å lade en elbil? Her får du svar på alt du lurer på.

  22.12.2021
 2. Lader du elbilen riktig hjemme?

  Feillading kan forårsake brann i både garasjen og i boligen din. Slik lader du elbilen trygt.

 3. Magasinet

  Slik øker du elbilens rekkevidde på vinterføre

  Alle med elbil vet at rekkevidden på vinteren er ikke den samme som på sommeren. Men hva kan du gjøre for å unngå tomt batteri i snøføyken?

  01.12.2020