4 tips til deg som skal forsikre elbil

Dekning for batteri, veihjelp, ladekabel og leiebil - det er punkter du bør være bevisst på når du velger forsikring.

Elbil som lader batteriet

If sin bilforsikring dekker også elbiler og hybrider. Derfor finner du også dekninger som er særlig relevante for elbileiere. 

Kenneth Havrevoll, spesialist på motorforsikring i If. Foto: Gunhild Gjølstad
Kenneth Havrevoll, spesialist på motorforsikring i If. Foto: Gunhild Gjølstad

Dekning for elbilbatteri

Den mest sårbare delen i en elektrisk bil er batteriet. Hvis batteripakken går ned for telling, og du blir nødt til å bytte batteri i løpet av bilens levetid, kommer det naturlig nok til å koste penger.

Forsikrer du elbil eller hybrid med Ifs Kasko eller Super bilforsikring, har du mulighet til å kjøpe en tilleggsforsikring for batteri, drivverk og elektronikk.

Har du denne forsikringen på bilen din, reparerer vi eller bytter ut batteriet hvis batteriet får en skade. Forsikringen gjelder fram til bilen har kjørt 200 000 km, og gjelder også for elektroniske styringsenheter for bl.a airbagsystem, ABS-bremser og radar for blindsonevarsling.

Tom for strøm

Noen elbilister har opplevd at batteriet på bilen er ustabilt, spesielt i kaldt vær. Både Delkasko, Kasko og Super bilforsikring hos If, gir deg veihjelp som sørger for at du kommer deg til nærmeste ladestasjon dersom du skulle kjøre batteriet strømtomt.

Les mer om Delkasko

Dekker bilforsikringen stjålet eller skadet ladekabel?

Det er hovedsakelig to ting en elbil er avhengig av for å komme seg fra a til å; ladekabel og batteri. Ladekabelen kan koste så mye som 20 000 kroner, mange er derfor redde for at denne skal bli stjålet.

Med Ifs Delkasko, Kasko eller Super bilforsikring får du erstatning ved både tyveri og tap av ladekabel. Har du Super, slipper du også bonustap.

Hvis elbilen må på verksted

Mange har behov for leiebil hvis bilen blir stående på verksted. Du kan velge å inkludere dekning for leiebil dersom du har Kasko eller Super bilforsikring. Får bilen din en skade og må på verksted, vil If alltid forsøke å få tak i elbil eller hybrid som leiebil. Dersom If ikke kan tilby elbil, får du refundert utleggene til bompenger og drivstoff.

Enkelte elbiler kan bli stående lenge på verksted. Ifs leiebildekning gir deg leiebil så lenge bilen står på verksted, uansett hvor lang tid reparasjonen tar.

Samme vilkår, ulike dekninger

Selv om det er de samme vilkårene som gjelder for elbil og bensin- og dieselbil, betaler du kun for dekningene som gjelder din type bil. Kenneth Havrevoll, spesialist på motorforsikring i If, forklarer:

– Har du bilforsikring i If, betaler du kun for den risikoen din bil blir eksponert for. Skal du forsikre elbilen din, betaler du derfor ikke for dekninger som kun gjelder fossilbiler, som for eksempel feilfylling.

Foto: Thomas Lekfeldt / Ritzau Scanpix

 1. Elbilguiden - alt du bør vite før du kjøper elbil

  Skal du kjøpe ny eller brukt elbil? Er rekkevidden lang nok? Og hva koster det egentlig å lade en elbil? Her får du svar på alt du lurer på.

  27.04.2023
 2. Lader du elbilen riktig hjemme?

  Feillading kan forårsake brann i både garasjen og i boligen din. Slik lader du elbilen trygt.

 3. Magasinet

  Slik øker du elbilens rekkevidde på vinterføre

  Alle med elbil vet at rekkevidden på vinteren er ikke den samme som på sommeren. Men hva kan du gjøre for å unngå tomt batteri i snøføyken?

  01.12.2020
 4. Magasinet

  4 tips til deg som skal forsikre elbil

  Dekning for batteri, veihjelp, ladekabel og leiebil - det er punkter du bør være bevisst på når du velger forsikring.

 5. Lader du elbilen med stikkontakt hjemme?

  Feillading av elbil kan forårsake brann i både garasje og i bolig. . Tidligere var det tillatt å montere stikkontakt til lading av elbil dersom det ble satt opp egen kurs til elbilen. Fra 1. januar 2023 trådte imidlertid nye regler i kraft.

 6. Få rettshjelp dekket av bilforsikringen

  Visste du at bilforsikringen vår dekker utgifter til advokathjelp? Dette kan være til hjelp hvis du oppdager feil eller mangler ved bilen etter kjøp.

 7. Kasko eller delkasko? Slik velger du riktig bilforsikring

  Når du skal bytte bil, trenger du også ny forsikring. Men skal du velge Kasko, Delkasko eller kanskje Super? Lær forskjellen og hva det betyr for deg og bilen din.

 8. Magasinet

  Hva skjer med bonusen på bilforsikringen din ved skade?

  Tidligere kunne du forvente deg en dyr affære, med stort bonustap og dyrere forsikring etter en skade, men slik er det heldigvis ikke lenger.

 9. Magasinet

  Kjører du bil uten forsikring? Det kan fort bli dyrt

  Antall uforsikrede kjøretøy har gått betydelig ned, men det er allikevel noen som ikke forsikrer bilen. Dette er risikoen.

  28.10.2019
 10. Magasinet

  Sikre bilskadereparasjoner

  Ikke alle biler er like sikre etter en reparasjon som før skaden inntraff. Det kan få katastrofale følger både for den som er inni og utenfor bilen.

 11. Elbilguiden – alt du bør vite før du kjøper elbil

  Skal du kjøpe ny eller brukt elbil? Er rekkevidden lang nok? Og hva koster det egentlig å lade en elbil? Her får du svar på alt du lurer på.

  27.04.2023
 12. Så lang rekkevidde har elbilen egentlig

  Usikker på om du kan stole på rekkevidden som oppgis av produsenten? Slik finner du ut hvor langt du kan kjøre elbilen før den må lades.

  08.12.2021
 13. Magasinet

  Slik fungerer bildeling

  Stadig flere oppdager at de kun trenger bil av og til. Da kan kanskje bildeling være løsningen?

  10.11.2021