Starte nettbutikk

Hvilken forsikring trenger jeg for enkeltpersonforetak? Vi hjelper deg når du skal starte egen bedrift.

Går du med planer om å starte nettbutikk?

Stort sett alle bedrifter som selger varer og tjenester kan også selge dette på internett. For din bedrift vil det være viktig å ha muligheten til å ta betalt for varene allerede ved bestilling. Alternativet er fakturering eller å sende varene i postoppkrav, noe som gir lengre kredittid til kundene, og en større risiko for at man ikke får oppgjør for varene i riktig tid eller i det hele tatt.

Nettbutikker finnes i alle størrelser og etableringen vil være lik uavhengig av størrelse.

  1. Bedriften må ha tilknyttet/etablert konto i en bank. For eksempel vår samarbeidspartner Danske Bank.
  2. Bedriften må ha et oppsett av nettbutikk/webshop. Her er det ulike partnere i markedet man kan benytte seg av. Danske Bank leverer betalingsløsningen NetAxept fra Nets og Nets kan også formidle et forslag av partnere for selve oppsettet av nettbutikken.
  3. Bedriften må ha en avtale om innløsning av kredittkort. Danske Bank samarbeider med Teller om innløsning av kredittkort. Gjennom avtalen kan kundene dine betale med Visa og MasterCard og Teller tilbyr som eneste aktør også innløsning av American Express i Norge.
  4. Bedriften må ha en avtale om NetAxept med Danske Bank. Danske Bank bruker netterminalen NetAxept via Nets som betalingsløsning på nett. NetAxept er en stabil løsning med mye funksjonalitet og benytter samme infrastruktur som fysiske betalingsterminaler. NetAxept aksepterer både norske og utenlandske kort og tilfredsstiller alle nasjonale og internasjonale sikkerhetsstandarder.