Røra var det avgjørende

For noen år siden undret Stine Åsland seg over hvorfor hun solgte mer vafler enn kollegene. Svaret var røra.

Telemarksrøra AS produserer vaffelrøre fri for konserveringsmidler og tilsetningsstoffer. At det skulle bli god butikk av vafler, det var ikke Stine Åsland i tvil om.

– Nordmenn liker vafler! Vafler er et produkt med gode verdier som står utrolig sterkt i Norge. Jeg har beholdt grunntanken jeg startet med, og hatt tro på ideen min. Det er nok derfor jeg har lykkes, tror Åsland, som ble kåret til årets kvinnelige gründer av magasinet Henne i 2010.

For fire år siden drev Åsland en bensinstasjon i Oslo. Hun solgte utrolig mange vafler – mange flere enn kollegene i området. Ved å se på hva som ikke lykkes blant de andre, kom hun på ideen bak Telemarksrøra. Nå har hun utviklet et skreddersydd konsept for nystekte vafler av hjemmelaget kvalitet, profesjonelle vaffeljern, praktisk emballasje, og leverer til både privatkunder og kjeder.

Grove vafler med brie, rista nøtter og honning står øverst på lista hos utvalgte kunder. Flere spennende måter å servere vafler på, har Åsland samlet i boka si «Jeg elsker vaffel».

– Det er krevende å være liten og plutselig bli stor. Nå har vi ti ansatte og er mye større enn da jeg startet i 2008. Vi må passe på å ikke bli for ivrige på volum, og glemme å tenke på kostnadene, forteller Åsland.

Selv er hun overbevist om at hun ikke hadde klart seg helt alene. Etter ett år fikk hun Jan Erik Henriksen som medeier. Henriksen ble også en viktig støttespiller. Vaffelgründeren mener man må lete etter folk som er bedre enn seg selv, og ikke være redd for å dele ideene sine med andre.

– Ikke vær redd for at ideen din er dum eller for liten. Den viktigste verdien i det du skaper kommer fra deg selv, så tør å be om råd og len deg på andre, oppfordrer Åsland.

Vi anbefaler et besøk på nettsiden til Telemarksrøra for inspirasjon og motivasjon.