når du flytter for deg selv

Hvilke forsikringer bør du ha?

Du har nettopp flyttet for deg selv. Kanskje er det skummelt, eller kanskje er det frigjørende. Uansett er det viktig å være forsikret, slik at du er forberedt dersom noe skjer.  

Har du råd til en ny TV hvis den blir stjålet? Klarer du å dekke de enorme sykehusregningene hvis du blir syk på reise i utlandet? Her har vi samlet noen råd om hvilke forsikringer du bør ha når du flytter for deg selv. 

Er jeg dekket av forsikringene til foreldrene mine? 

Er du registrert med adresse hos foreldrene dine, gjelder innboforsikringen deres for deg i inntil to år etter at du har flyttet ut. 

Har familien din har reiseforsikring for hele familien, gjelder denne frem til du fyller 21 år og bor på samme adresse. Etter dette må du skaffe deg din egen reiseforsikring.  

Når du endrer din folkeregistrerte adresse, er du ikke lenger dekket av forsikringene til foreldrene dine. Da trenger du egen innbo- og reiseforsikring.  

Når du deler bosted med andre 

Bor du i et bofellesskap, eller deler leilighet med venner eller andre, må alle ha hver sin innboforsikring. Dersom du har flyttet sammen med kjæresten din, og begge har meldt flytting til samme adresse, trenger dere bare én felles innboforsikring.  

Skal du flytte sammen med kjæresten din? Les våre råd til dere som er usikre på hvilke forsikringer dere trenger her.  

If Start – forsikringspakken for deg som er ung 

If Start dekker de tre viktigste forsikringene for deg som er ung. Du må kjøpe pakken før du fyller 26 år, men kan  bevare forsikringen så lenge du vil. Pakken består av innbo-, reise- og ulykkesforsikring, og If Start Super gjelder i tillegg uhellsforsikring. If Start og If Start Super gjelder i Norden, og reiseforsikringen som er inkludert i pakken gjelder i hele verden. 

Les mer om hva If Start inneholder og kjøp her

Innboforsikringen skal gjenspeile verdien av det du eier. Mange undervurderer verdien av innholdet i garderoben sin, møbler, hobbyutstyr og lignende. Derfor er det viktig for oss at forsikringssummen er høy nok, slik at du alltid er sikret. If Start dekker innbo på inntil 300 000 kroner. 

En reiseforsikring gjelder ikke bare ved lengre reiser, men fra øyeblikket du går ut døren hjemme. Dette betyr at reiseforsikringen er en svært fleksibel forsikring som kan benyttes i mange tilfeller. Ulykkesforsikring er minst like viktig, og gir deg økonomisk trygghet hvis du blir alvorlig skadet i en ulykke.  

I tillegg tilbyr If Start en ekstra trygghet for deg som student. Du får inntil 100 000 kroner hvis du må avbryte studiene dine på grunn av sykdom eller ulykke.  

Andre forsikringer du kan ha behov for 

Hvis foreldrene dine har barneforsikring i If som gjelder for deg, gjelder denne til du fyller 25 år. Barneforsikringen dekker sykdommer og skader, og eventuell fremtidig arbeidsuførhet. Den er derfor et godt tillegg til If Start. 

Hvis du ikke har en barneforsikring, bør du vurdere andre personforsikringer som gjelder hvis du blir skadet i en ulykke eller rammet av en alvorlig sykdom. Vi anbefaler at du sjekker hvilke personforsikringer du bør ha, basert på din livssituasjon.  

Du kan også sjekke vår personforsikringskalkulator.