Flytte sammen?

Det er spennende og stas å bli samboer med kjæresten. Her ser du hvilke forsikringer det er lurt å ha hver for seg, og sammen. 

Når dere har flyttet sammen som samboere kan det lønne seg å gå sammen om enkelte forsikringer, slik at dere ikke betaler dobbelt. 

Holder det med én reiseforsikring? 

Har dere hver deres reiseforsikring? Da kan det lønne seg å heller kjøpe en helårs familiereiseforsikring. Les om reiseforsikringen.

Trenger vi to ulike innboforsikringer?

Når du blir samboer holder det med én innboforsikring på adressen deres. Vår innboforsikring har ubegrenset forsikringssum, og dekker blant annet brann, tyveri og innbrudd, vann- og naturskader, skadedyr og uhell/tyveri av sportsutstyr under lagring og bruk. Les om innboforsikring.

Husforsikring og livsforsikring

Hvis dere har kjøpt egen bolig, trenger dere en husforsikring. Denne dekker skader på bygningen og alt inventar som er fastmontert, som kjøkken og parkett. Har dere tatt opp boliglån kan det være lurt å vurdere en livsforsikring i tilfelle dødsfall. Det gjør det enklere for den etterlatte å beholde boligen og betjene lånet. Dette er spesielt lurt hvis man får barn. 

Husforsikring
Livsforsikring

Ikke glem samboerkontrakt

Når man har blitt samboere er det lurt med en samboerkontrakt. Denne kan spare dere for unødvendige og uhyggelige diskusjoner hvis forholdet skulle ta slutt en dag. Det økonomiske oppgjøret mellom samboere ved et brudd er nemlig ikke lovregulert, og det er derfor viktig å sikre begge parter. Her finner du en god samboerkontrakt.