Hovedmeny Til innhold

Presse

Er du journalist? Her finner du blant annet våre pressekontakter, pressemeldinger og lenker til våre sosiale medier. 

Besøk vårt presserom

Pressekontakter

Sigmund Clementz

Sigmund Clementz

Kommunikasjonssjef
+47 982 49 805
Send e-post

Ellen Paulsen

Ellen Paulsen

Kommunikasjonssjef
+47 900 36 010
Send e-post

Pressemeldinger

Flyktninger er dekket av forsikringer i norske hjem

03.24.2022, 07.11

Forsikringsselskapet If merker økt pågang av kunder som ønsker å hjelpe flyktninger. Spørsmålene handler om egne forsikringsdekninger på bolig, hytte og innbo.

Mange ukrainske flyktninger bor allerede privat rundt om i norske hjem. Forsikringsselskapet If opplyser om at flyktninger er dekket av bolig-, innbo- og hytteforsikringer i selskapet. (Foto: if)

If har allerede fått en god del henvendelser om forsikring ved innkvartering i private hjem, både i egen bolig, i sokkelleilighet eller på hytta.

– Selv om myndighetene legger til rette for losji av ukrainske flyktninger i flyktningmottak i første omgang, er det mange eksempler på private initiativer rundt om i Norge. Folk åpner sitt eget hjem eller låner bort hytta for å hjelpe noen i en svært vanskelig situasjon, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

Vilkårene dekker allerede

If opplyser om at bolig-, innbo- og hytteforsikringene allerede dekker flyktninger som bor privat, for eksempel ved brann, vannskade og tyveri.

– Vi ser på flyktningene som andre medlemmer av den faste husstanden, og vil dermed også dekke deres innbo hvis dette skulle bli skadet. Ansvarsdekningen på innboforsikringen gjelder også, sier Clementz.

Du trenger ikke melde fra til If om at flyktninger flytter inn og blir en del av husstanden i egen bolig.

Ved innkvartering i hybel i boligen vil If lempe noe på reglene for innboforsikring. Vanligvis vil en beboer i hybel måtte ha egen innboforsikring. If vil også her anse flyktningen som del av kundens faste husstand, slik at innboet er dekket.

Hvis du låner bort hytta til flyktninger midlertidig, er det ikke nødvendig å si ifra til forsikringsselskapet. Innboforsikringen som tilhører hytta vil også gjelde eiendelene til flyktningen eller flyktningene som oppholder seg der, opplyser If.

Bilforsikringen vil også være gyldig hvis du låner bort bilen til flyktninger med gyldig førerkort. Et gyldig ukrainsk førerkort – og fra andre land utenfor EU/EØS – vil være gyldig i Norge i tre måneder etter ankomst. Det må derfor søkes om norsk førerkort etter tre måneder for at en ukrainer fortsatt kan kjøre lovlig i Norge.

Sjekk med kommunen!

– Vi vil oppfordre folk til å ta kontakt med egen kommune for å høre hva de trenger hjelp med. Både for at kommunen skal få oversikt over private innkvarteringsmuligheter på kort og lang sikt, og at behovene blir løst best mulig og godt koordinert etter hvert som de oppstår. Enten det er å huse flyktninger over tid eller å være en annen type støttespiller, sier Clementz.

Han minner om én sak:

– Tenk også på brannsikkerhet. Det er like viktig som alltid at røykvarslere og brannslokkere virker, enten det er i eget hjem, i utleieenhet eller på hytta. Sett alle inn i evakueringsveier og hvor de finner brannslokker om uhellet skulle skje, sier han.

Følg oss på LinkedIn

Hold deg oppdatert på hva som skjer hos oss i If.

Facebook

Få med deg hva som rører på seg i If gjennom Facebook-kontoen vår.

Besøk vår YouTube-kanal

Se våre reklamefilmer, informasjonsvideoer og andre klipp.