«Back in business» på 1-2-3 etter bilbrann.

Da den mest brukte firmabilen til bandet og eventfirmaet Topcoat ble totalskadet i brann, trodde eieren Jan-Harald Pedersen at festivalsesongen hadde gått opp i røyk. Men slik ble det ikke. Med hjelp av If, var bandet tilbake bak rattet og på vei mot en spillejobb allerede neste dag.

Det var juli og midt i festivalsesongen, som er den travleste tiden for bandet Topcoat, at firmabilen deres plutselig tok fyr. Daglig leder Jan-Harald Pedersen hadde nettopp parkert bilen utenfor kontoret og dratt hjem for å hvile seg før neste dag på jobb.

Planen neste morgen var å laste bilen full av lydutstyr og kjøre 250 km til en festivaljobb.

På én dag var alle avtaler om utbetaling og reparasjoner på plass. Etter tre dager hadde vi kompensasjonen fra If på kontoen. Og bare fem dager etter brannen, hadde vi fått kjøpt oss en ny firmabil.

En bil i brann

«Jeg ble oppringt av en politimann som fortalte at firmabilen vår stod i full brann. Jeg skyndte meg alt jeg kunne, men da jeg kom fram, var bilen allerede nedbrent. Det fantes ingenting å redde; hele kupeen var svart og firmabilen var et vrak. Ved siden av firmabilen hadde vi stående en stor lastebil. Den tilhører også firmaet, men ingen av oss i bandet har kjørekort til lastebil. Denne lastebilen fikk også store brannskader: Lakken hadde tatt fyr, og speil og dørhåndtak hadde smeltet» forteller Jan-Harald.

Bilen fikk firmaet til å gå rundt

Å ikke kunne bruke den vanlige firmabilen sin, satte den lille bedriften i knipe. De var helt avhengige av å kunne laste bilen full med utstyr og transportere dette til de ulike oppdragene de hadde. Neste morgen ringte de til If.

Hjelp på 1-2-3

Jan-Harald var bekymret, og fryktet at de måtte avlyse oppdragene sine og ty til avbruddsforsikringen de hadde kjøpt for å beskytte Topcoat mot driftstap. Dette var heldigvis ikke nødvendig. «Fra første samtale jeg hadde med If, ble jeg møtt med full forståelse. Bilforsikringen dekket alt og If tok hele ansvaret for å hjelpe oss tilbake på fote.»

Klare for festivalsommeren

Bandet led ingen store økonomiske tap på grunn av brannen, takket være den raske hjelpen de fikk. Det viste seg at med betalingen fra If, kunne et verksted i nærheten raskt reparere skadene på den store lastebilen som hadde stått ved siden av firmabilen.

Allerede dagen etter brannen kunne bandet dermed laste utstyret sitt inn i den store lastebilen og kjøre til spillejobben sin. «Det hadde jo kunnet bli veldig dramatisk for oss», forteller Jan-Harald. «Men det største problemet vi fikk var å finne en sjåfør til den store lastebilen som kunne stille opp samme dag. Og så fort vi hadde ham på plass, var det bare å kjøre i vei.»

Bandet Topcoat