Den beste helseforsikringen

Ifs helseforsikring er kåret til best i test av Smarte Penger. Les hvordan produktsjefen forklarer det som ligger bak Norges beste behandlingsforsikring.

Foto: Shutterstock / NTB Scanpix

Helseforsikring er en forsikring som skal sikre deg rask medisinsk hjelp og la deg slippe behandlingskø ved sykdom.

I Smarte Pengers test av behandlingsforsikringer har Ifs helseforsikring fått 5,5 av 6, og dermed høyeste karakter av de ni helseforsikringene som er sammenlignet.

Les testen hos smartepenger.no

Det som er lagt mest vekt på i Smart Pengers test er kreftbehandling, fysikalsk behandling og legetjeneste. Dette er dekninger som If har jobbet mye med.

Sjekk pris på helseforsikring

Livsforlengende og persontilpasset kreftbehandling

Håkon Sirnes Øien, produktsjef for Helseforsikring
Håkon Sirnes Øien, produktsjef for helseforsikring i If. Foto: If

Ved kreft tilbyr If livsforlengende og persontilpasset kreftbehandling, inkludert nyere behandling som ennå ikke dekkes i det offentlige behandlingstilbudet.

Håkon Sirnes Øien, produktsjef for helseforsikring i If, forklarer at dette er et viktig punkt:

– I offentlig helsevesen må effekt alltid måles opp mot kostnad. Det gjøres en vurdering med utgangspunkt i en større pasientgruppe, og hvis en type medisin kun fungerer for 2 av 10, vil behandlingen ofte ikke tilbys. If foretar derimot en individuell vurdering av hver eneste pasient, og behandlingen baseres på mulig effekt, ikke pris.

Mer om livsforlengende behandling

Fysikalsk behandling uten henvisning

Behandlingsforsikringer benyttes ofte til muskel- og skjelettplager. If lanserte et nytt produkt for fysikalsk behandling i fjor, med ubegrenset antall behandlinger. Nå trenger du heller ikke lenger henvisning for å bestille time hos for eksempel fysioterapeut eller kiropraktor. 

– Har du fysikalsk behandling inkludert i helseforsikringen din, kan en medisinsk rådgiver med spesialkompetanse på muskel- og skjelettplager hjelpe deg med å finne frem til den behandlingen og egentreningen som gir best resultat, forklarer Sirnes Øien.

Mer om fysikalsk behandling

Snakk med lege når du trenger det

Med helseforsikringen får du også Ifs egne medisinske rådgivningstjeneste. Her kan du snakke med erfarne sykepleiere, samt få tilgang til online lege via chat og video.

– Det at vi nå leverer denne type tjeneste selv, gjør at vi sikrer god kvalitet og kommer enda tettere på kundene våre, sier Sirnes Øien.

De medisinske rådgiverne jobber i team som har ansvar for hver sine fagfelt, som for eksempel kreft, hjerte- og karsykdommer og ortopedi, noe som gjør det mulig for å gi den beste hjelpen med tanke på akkurat dine plager og din diagnose.

Markedets beste behandlingsgaranti

Sirnes Øien vil også trekke frem Ifs behandlingsgaranti. Med den er du er garantert å få utredning hos legespesialist innen syv virkedager, og tilgang til behandling eller operasjon innen ti virkedager.

Du kan dessuten beholde helseforsikringen så lenge du ønsker. Så med If sin helseforsikring er du garantert kortest ventetid for å få den hjelpen du trenger livet ut.


Les også