Påkjørsel av dyr

Har du kollidert med et av skogens ville dyr eller et husdyr? Vi håper det har gått bra med alle involverte, og vil gjøre alt vi kan for å hjelpe deg.

Meld skade

Du får hjelp på 1-2-3

1. Slik går du frem

Meld påkjørselen til politiet på 112 eller til viltnemda på 02800. De vil vurdere situasjonen og gi råd om hva som bør gjøres. Når dette er gjort, melder du skaden til oss. Vi tar kontakt med deg når vi har mottatt skademeldingen din. 

2. Verksted og leiebil

Vi samarbeider med flere verksteder, og når vi tar kontakt med deg, avtaler vi hvilket verksted du kan bruke. Vi kan også hjelpe deg med leiebil.      

3. Din egenandel

Når bilen er ferdig reparert og klar til henting, betaler du egenandelen din direkte til verkstedet. Resten av regningen sender verkstedet til oss.   

Nyttig å vite om påkjørsel av dyr

Det er viktig å melde fra om uhellet til politiet eller viltnemda. Vi bryr oss om dyrenes velferd, og når du har meldt fra til politi eller viltnemd belønner vi deg med at du beholder bonusen din, samt at vi reduserer egenandelen din med 4 000 kroner.

Se hva bilforsikringen dekker ved påkjørsel av dyr

Du må ha Super eller kaskoforsikring på bilen for at kollisjon med dyr skal dekkes. Er du usikker på hvilken forsikring du har, kan du sjekke dette på Mine sider eller ved å kontakte oss 

Bilforsikringen dekker:

  • Reparasjonskostnadene minus egenandelen som du må betale selv.
  • Leiebil i perioden bilen er på verksted. 
    Les mer om leiebil
  • Transport til nærmeste verksted, hvis skaden er så stor at du ikke kan kjøre bilen til verkstedet selv.
    Les mer om veihjelp

Se hva bilforsikringen ikke dekker

Bilforsikringen dekker ikke

  • Hvis uhellet fører til andre kostnader for deg (for eksempel at du ikke når et fly du har billett til).
  • Gamle eller andre skader bilen hadde fra før.

Hvis du kun har ansvarsforsikring eller delkasko på bilen, er skader på eget kjøretøy ikke dekket. Er du usikker på hvilken forsikring du har, kan du sjekke dette på Mine sider eller ved å kontakte oss 

Din egenandel

Da du kjøpte bilforsikringen bestemte du selv hvilken egenandel du ville ha. Så lenge du ikke har skader hos oss, opparbeider du deg en «egenandelsfordel». Hvis du penger stående her, kan du bruke dem til å betale hele eller deler av egenandelen. Du finner din valgte egenandel og hvor mye du eventuelt har oppspart på egenandelsfordelen på Mine sider

Når det er meldt fra til politi eller viltnemnd umiddelbart etter uhellet, belønner vi dette med å redusere egenandelen din med 4000 kroner. 

Spørsmål vi ofte får om påkjørsel av dyr

Lønner deg seg å bruke forsikringen?

Vi er opptatt av dyrenes velferd, og når det er meldt fra til politi eller viltnemd umiddelbart etter uhellet, vil du ikke tape bonus. Vi reduserer også egenandelen din med 4000 kroner.

Dersom du ikke har meldt fra til politi eller viltnemd, er høyeste bonustap ved en skade 10 prosent. Dette betyr at det sjelden lønner seg å betale skaden selv. Kontakt oss hvis du er usikker, så kan vi gi deg et overslag over hva et bonustap og egenandel totalt vil koste. 

Har du hatt 75 prosent bonus i 4 år eller mer, vil du ikke gå ned i bonus etter skaden, og da er det kun egenandel du trenger å ta med i vurderingen din. Hvis utbedring av skaden koster mer enn egenandelen din, vil det lønne seg å benytte forsikringen.

Hvilke verksteder kan jeg benytte?

Vi samarbeider med verksteder over hele landet. Når vi kontakter deg etter at du har meldt skade, avtaler vi hvilket verksted du kan bruke. 

Må jeg fylle ut skademeldingen på papir?

Dersom du har kollidert med et annet kjøretøy, kan det være lurt å fylle ut felles skademelding. 

Vi hjelper deg

Skriv til oss
Ring 21 49 24 00
Vår postadresse er:
If, Postboks 240, 1326 Lysaker

Fant du det du lette etter?

Vi vil gjerne ha din tilbakemelding. Det hjelper oss å lage et bedre nettsted. 

Gi din tilbakemelding