Kjøpe og selge bruktbil

Bil er en stor investering, derfor har vi samlet noen råd og tips så du kan gjøre et trygt kjøp eller salg. Her finner du blant annet kjøpekontrakt for bil, huskeliste for kjøp og salg av bruktbil og informasjon om hva du bør være spesielt oppmerksom på.

Huskeliste når du skal kjøpe bruktbil

Finn flere artikler om å bytte bil

Hvordan finne drømmebilen?

De aller fleste som selger bruktbil, både privat og forhandlere, velger å annonsere på finn.no​. Det betyr at sjansen er stor for at du finner drømmebilen din der. De fleste bruktbilforhandlere har også egne nettsider.

Finn alle kjøretøyopplysninger med Bilhjelpen

Bilhjelpen er en digital tjeneste laget av If. Den hjelper deg både med å finne en bil som passer deg og å finne fram til bilens historikk, utstyrsnivå og hvor mye det vil koste deg å eie bilen.

Prøv Bilhjelpen

Hva er bilen verdt?

Det finnes flere nettsider som tilbyr beregning av verdien på bilen du skal kjøpe eller selge. Kalkulatorene sammenligner bilen din med tilsvarende biler og justerer for blant annet kjørelenge før den gir et verdianslag.

Klager og erstatning

Hvis bilen du har kjøpt viser seg å være mangelfull, har du rett til å klage, enten du har kjøpt av en privatperson eller forhandler.

Huskeliste når du skal selge bruktbil

  • Sjekk at de som skal prøvekjøre bilen har gyldig førerkort, og bli med på turen.
  • Avtal hvem som skal betale årsavgiften hvis den ikke er betalt.
  • Omregistreringsavgiften betales vanligvis av kjøper.
  • Salgsmelding (melding om eierskifte) må fylles ut av selger og kjøper.
  • Selger er ansvarlig for å levere vognkortets del 2 til Statens vegvesen innen tre dager etter eierskiftet.
  • Ikke overlat bil og nøkler før du har mottatt hele beløpet.

Visste du at.. 

Hvis du selger bilen din avslutter vi bilforsikringen din for deg. Helt automatisk! Det eneste du og kjøper trenger å gjøre er å sende inn salgsmeldingen til Statens Vegvesen, og vi gjør resten.