Et eple om dagen

Epler holder deg frisk

Mye tyder på at et eple om dagen virkelig er viktig for å holde seg frisk. Mye tyder på at et eple om dagen virkelig er viktig for å holde seg frisk. Mye tyder på at et eple om dagen virkelig er viktig for å holde seg frisk. Forskning har vist at frukt har en positiv effekt på høyt blodtrykk og en ny studie ved Ullevål sykehus skal etterprøve disse resultatene.

Eli Heggen, lege ved Seksjon for preventiv kardiologi ved Oslo Universitetssykehus, leder en studie som skal undersøke om frukt kan senke blodtrykket. 45 pasienter med middels høyt blodtrykk deltar i studien. De følges nøye over 8 uker og må hver dag spise ett eple eller tre kiwi.

Målet med studien er å finne ut om en av de to fruktene kan redusere blodtrykket. Man tror at det er vitaminene og antioksidantene som har effekt. Dersom det viser seg at frukten senker blodtrykket, betyr det at mennesker med litt for høyt blodtykk kan spise epler eller kiwi i stedet for å ta blodtrykksmedisiner.

Spis epler – epler er supermat

Epler er uansett sunt – med mye fiber, vitaminer og mineraler. I tillegg inneholder epler mye vann. Å få i seg nok vann er viktig for å kunne konsentrere seg godt over tid. Selv lett dehydrering kan gi hodepine og redusert mental arbeidskapasitet.

Epler blir regnet som ”supermat”, dvs. mat som gir bedre immunforsvar og som er gunstig når det gjelder å forebygge sykdom. Så spis mer epler, men spis dem med skallet på, for 2/3 av fiber og verdifulle antioksidanter finnes nemlig mellom skallet og frukten!​​​