Parkeringsskade

Når den som er ansvarlig har stukket av.

Vi fikser bilen din på 1-2-3

1. Meld skaden

Start med å melde skaden på nett. Vi tar kontakt med deg når vi har mottatt skademeldingen din, forteller deg hva forsikringen dekker, og avtaler veien videre.

2. Verksted og leiebil

Vi samarbeider med flere verksteder, og når vi tar kontakt med deg, avtaler vi hvilket verksted du kan bruke. Vi kan også hjelpe deg med leiebil.      

3. Din egenandel

Når bilen er ferdig reparert og klar til henting, betaler du egenandelen din direkte til verkstedet. Resten av regningen sender verkstedet til oss.   

Nyttig å vite ved parkeringsskade

Det er irriterende å komme ut på parkeringsplassen og se at bilen har fått en skrape eller en bulk, uten at den som har påført skaden er der eller har lagt igjen noen beskjed.

Hvis du har kasko- eller Superforsikring på bilen din, og du vet hvor og når skaden har skjedd, dekkes dette – du betaler kun egenandelen din. Hvis du ikke vet hvor og når skaden skjedde, vil skaden dekkes, men da med bonustap og egenandel.

Vi hjelper deg også med leiebil, hvis du har behov for det. 

Se hva bilforsikringen dekker ved parkeringsskade

Du må ha Super eller kaskoforsikring for at parkeringsskade skal dekkes. Er du usikker på hvilken forsikring du har, kan du sjekke dette på Mine sider eller ved å kontakte oss 

Forsikringen dekker

 • reparasjonskostnadene minus egenandelen som du må betale selv
 • leiebil i perioden bilen er på verksted 
  Les mer om leiebil
 • transport til nærmeste verksted, hvis skaden er så stor at du ikke kan kjøre bilen til verkstedet selv
  Les mer om veihjelp

Se hva bilforsikringen ikke dekker

Forsikringen dekker ikke: 

 • hvis uhellet fører til andre kostnader for deg (for eksempel at du ikke når et fly du har billett til)
 • gamle eller andre skader bilen hadde fra før 

Hvis du kun har ansvarsforsikring eller delkasko på bilen, er parkeringsskade ikke dekket. Er du usikker på hvilken forsikring du har, kan du sjekke dette på Mine sider eller ved å kontakte oss 

Din egenandel

 • Da du kjøpte bilforsikringen bestemte du selv hvilken egenandel du ville ha. Så lenge du ikke har skader hos oss, opparbeider du deg en «egenandelsfordel». Hvis du penger stående her, kan du bruke dem til å betale hele eller deler av egenandelen. Du finner din valgte egenandel og hvor mye du eventuelt har oppspart på egenandelsfordelen på Mine sider
 • Hvis du har Super- eller kaskoforsikring, har du dekning for leiebil mens bilen er på verksted. Hvis du ikke benytter deg av denne muligheten, får du i stedet en redusert egenandel.
 • Hvis du får tak i informasjon om hvem som har kjørt i bilen din, slipper du å betale egenandel. Det kan derfor lønne seg å sjekke om det er et kamera i nærheten som kan ha fanget opp uhellet, noen butikker i nærheten som kan ha sett hva som skjedde eller andre biler med skade i nærheten av din bil.

Spørsmål vi ofte får om parkeringsskade

Lønner deg seg å bruke forsikringen ved parkeringsskade?

Høyeste bonustap ved en skade er 10 prosent. Dette betyr at det sjelden lønner seg å betale skaden selv. Kontakt oss hvis du er usikker, så kan vi gi deg et overslag over hva et bonustap og egenandel totalt vil koste. 

Har du hatt 75 prosent bonus i 4 år eller mer, vil du ikke gå ned i bonus etter skaden, og da er det kun egenandel du trenger å ta med i vurderingen din. Hvis utbedring av skaden koster mer enn egenandelen din, vil det lønne seg å benytte forsikringen.

Hvilket verksted kan jeg benytte?

Vi samarbeider med verksteder over hele landet. Når vi kontakter deg etter at du har meldt skade, avtaler vi hvilket verksted du kan bruke. 

Må jeg fylle ut skademeldingen på papir som ligger i bilen?

Når du har meldt parkeringsskade på nett eller telefon, skal du ikke bruke skademeldingsskjema på papir i tillegg. Men, det er uansett lurt om du tar noen bilder av bilen på skadestedet. Du kan sende oss bildene ved å svare på bekreftelsen du får på e-post etter at du har meldt skaden. 

Vi hjelper deg

Skriv til oss
Ring 21 49 24 00
Vår postadresse er:
If, Postboks 240, 1326 Lysaker

Fant du det du lette etter?

Vi vil gjerne ha din tilbakemelding. Det hjelper oss å lage et bedre nettsted. 

Gi din tilbakemelding