Tips ved feilfylling av drivstoff

Hvert år fyller minst 15 000 nordmenn feil drivstoff på bilen. En feilfylling kan koste så mye som 100 000 kroner.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Hva skjer med bilen hvis du feilfyller?

Fylt bensin på dieselbil

Fylling av bensin på en dieselbil kan få store konsekvenser. Dieselmotoren kan bli ødelagt dersom bensinen når frem til motoren. Bevegelige deler i pumpe og dyser kan tørke ut slik at mekanikken ikke fungerer. I verste fall kan bensin komme inn i partikkelfiltret, overopphete og ødelegge det.

Fylt diesel på bensinbil

Fylling av diesel på en bensinbil er meget sjelden. Tuten på en dieselpistol passer normalt ikke i påfyllingshullet på en bensinbil. Dersom dette forekommer er det ikke så dramatisk.

Hvordan forebygge feilfylling?

Vi anbefaler deg å investere i tanklokket SoloDiesel dersom du har en dieselbil. SoloDiesel er et tanklokk som gjør det umulig å fylle feil. Med SoloDiesel tar du vare på bilen din og unngår dyre reparasjoner. Lokket får du til de fleste dieselbiler og tar bare sekunder å montere.

Her kan du bestille tanklokket til din dieselbil

Hvordan monterer du SoloDiesel tanklokk?

  1. Ta av originallokk og hempe
  2. Skru på SoloDiesel

Heretter trenger du ikke røre tanklokket. Du tanker gjennom SoloDiesel! Du finner også en monteringsanvisning sammen med tanklokket i emballasjen.

Her finner du mer informasjon om SoloDiesel

Hva dekker bilforsikringen ved feilfylling?

Feilfylling kan medføre store reparasjonsutgifter. Har du kaskoforsikring på bilen din, vil vi dekke reparasjon, veihjelp og leiebil ved feilfylling, med egenandel og bonustap.

Les mer om hva bilforsikringen dekker

Meld skade

Har du fylt feil og har bilforsikring hos oss?

Her får du hjelp