Å fly med hund

Noen smarte tips før avreise

Vurder hvordan hunden din håndterer stress

For noen hunder fungerer det helt fint å fly, mens andre kan bli veldig engstelige. Du må selv vurdere hvor godt hunden din takler stress (rådfør deg med veterinær om du er usikker), og om det er hensiktsmessig å fly med hunden.

Verdt å vite når du skal reise med fly

Å reise med hund krever litt mer forberedelser, og tar litt mer tid enn om du reiser alene. Du bør bestille reisen i god tid, ettersom det er begrenset antall plasser for dyr ombord i fly.

På selve avreisedagen bør du og hunden din møte ved innsjekkingen i god tid. Alle flyselskaper har forskjellige regler for hvor lang tid i forveien du skal møte ved innsjekkingen, så du bør sjekke hva som gjelder for akkurat ditt flyselskap.

Tren på støy og folkemengder i god tid før reisen. Dersom hunden din allikevel ikke blir trygg og det ikke er noe alternativ å la hunden være igjen hjemme kan man rådføre seg med veterinær om angstdempende middel.

Det er lurt å tilvenne hunden i god tid til det buret den skal reise i, slik at den føler seg trygg.

Får hunden være med i kabinen? Det er avhengig av hundens størrelse og vekt. Noen små hunder og valper kan tas med som håndbagasje. Det finnes regler for hvor stor vesken eller buret som hunden skal reise i må være og hva den skal veie. Husk å undersøke hva som gjelder for det flyselskapet du planlegger å fly med.

Behold alltid roen. Uansett hvordan hundene reagerer på en slik reise, må du huske at du som eier alltid må være bevisst på at du bør beholde roen slik at ikke hunden din blir engstelig på grunn av deg.

Skal du fly utenlands med hunden må du finne ut av hvilke regler som er gjeldene for landet du skal til, se Mattilsynet for informasjon om reise utenfor Norge.

Reiseforsikring også for hunden

Har du reiseforsikring er også hunden din forsikret på reisen. 

Reiseforsikring

Populære hundenavn

Få inspirasjon til hundenavn og se hvor populært navnet på din hund er. 

Søk hundenavn

Hundeforsikring

En god hundeforsikring gir en ekstra trygghet til deg som hundeeier. 

Sjekk vår hundeforsikring