Innboforsikring ved leie

Leier du hybel, leilighet eller bor du i kollektiv? Innboforsikring er like viktig ved leie av bolig.

Beregn pris på innboforsikring

Mange glemmer å forsikre innboet sitt når de leier hybel eller leilighet. Dette gjelder spesielt studenter som har flyttet hjemmefra for første gang. Trangt budsjett og høye boligpriser gjør at utgifter som innboforsikring ofte nedprioriteres. Men skjer det for eksempel innbrudd, vannskade eller brann, risikerer du å stå på bar bakke, uten mulighet til å få erstattet noen av tingene dine.

Du eier som regel mer enn du tror, og mange blir overrasket over hvor mye det koster å kjøpe inn alt de eier på nytt. Ting som PC, nettbrett, skolebøker, møbler, klær og sko kan utgjøre store verdier.

Bokollektiv og utleiers forsikring

Har utleier innboforsikring eller bor du i bokollektiv med noen som har forsikring? Du som er leietaker er ikke dekket av innboforsikringen til utleier eller andre medlemmer av bokollektivet, siden du ikke anses som fast medlem av husstanden.

Er leiligheten du leier helt eller delvis møblert? Utleier må selv sørge for en egen innboforsikring som dekker inventaret.

Leier du ut?

I både innbo- og husforsikringen vår får du utleieforsikring inkludert hvis du velger Standard eller Super.

Bygningen og fastmontert inventar, som kjøkkeninnredning og gulv, dekkes av husforsikringen eller bygningsforsikringen i borettslaget.

Er du student?

Har du flyttet ut for å studere, men er fortsatt folkeregistrert med adressen hos foreldrene dine? Du er dekket av foreldrene dine sin innboforsikring i inntil to år. Etter to år må du ha din egen innboforsikring for å sikre tingene dine.

Er du 25 år eller yngre, kan vi tilby en svært god forsikringspakke med innbo-, reise- og ulykkesforsikring i ett: If Start.