Innboforsikring ved leie

Leier du hybel eller leilighet, eller bor du i kollektiv? Ikke glem innboforsikring i tilfelle skader og uhell som tyveri, naturskader og brann.

Kjøp innboforsikring Kjøp If Start

Det er lett å glemme å forsikre innboet sitt når man leier bolig. Dette gjelder spesielt studenter som har flyttet på hybel eller til leilighet for første gang. Trangt budsjett og høye boligpriser gjør at utgifter som innboforsikring ofte nedprioriteres. Men skjer det for eksempel innbrudd, vannskade eller brann, risikerer du å stå på bar bakke uten mulighet til å få erstattet noen av tingene dine.

Du eier som regel mer enn du tror, og mange blir overrasket over hvor mye det koster å kjøpe inn alt de eier på nytt. Ting som PC, nettbrett, skolebøker, møbler, klær og sko kan totalt utgjøre store verdier.

Forsikring når man leier bolig

Hvis leiligheten du leier er helt eller delvis møblert, er det utleier som selv må sørge for å ha en egen innboforsikring som dekker inventaret. Bygningen og fastmontert inventar, som kjøkkeninnredning og gulv, dekkes av husforsikringen eller bygningsforsikringen i borettslaget. Utover det trenger du en egen innboforsikring. 

Leier du ut?

I både innbo- og husforsikringen vår får du utleieforsikring inkludert hvis du velger Utvidet eller Super. Denne sikrer deg blant annet mot hærverk og manglende betaling av husleie.

Les mer om utleieforsikring

Innboforsikring for deg som er leietaker

Har du flyttet ut for å for eksempel studere, gå på folkehøgskole eller i førstegangstjenesten, men fremdeles har folkeregistrert adresse hos foreldrene dine? Da er du dekket av innboforsikringen til foreldrene dine inntil to år. Etter to år må du ha din egen innboforsikring for å sikre tingene dine.

Husk at du må ha egen innboforsikring selv om utleier har innboforsikring på samme adresse. Det samme gjelder om du bor sammen med noen i et bokollektiv som også har innboforsikring, med mindre dere er samboere. Da holder det med én innboforsikring. Les om forsikringene man trenger som ung.

Forsikringspakke for deg som er ung

Er du 26 år eller yngre, kan vi varmt anbefale forsikringspakken If Start. Fra kun 129 kroner i måneden får du innboforsikring, reiseforsikring og ulykkesforsikring, med andre ord det mest elementære du trenger av forsikringer som ungdom og student. Les om If Start.