Varierte og regelmessige måltider påvirker arbeidet man utfører

- Kroppen vår kjemper en konstant kamp med å holde blodsukkeret vårt stabilt. Når vi spiser øker det, og når det går lang tid mellom hvert måltid synker blodsukkeret. Du kjenner den gnagende følelsen i magen, får søthunger i tillegg til at konsentrasjonen og tilstedeværelsen er på lavmål. Dette er kroppen som på sitt sterkeste prøver å sende ut signaler om at den må ha næring. Lag en spiserytme som gjør at du ikke er skrubbsulten til middag. Spis små og regelmessige måltider gjennom hele dagen.

Kan kostholdet redusere risikoen for arbeidsulykker

Helt klart! En klar og næringsrik hjerne fungerer mye bedre enn en sliten og trett hjerne. Hvis du ikke spiser tilstrekkelig, blir kroppen raskere sliten. Kosthold fremmer prestasjoner både i arbeid og fritid.

Riktig kosthold reduserer risikoen for ulykker

Drikk masse vann og spis 2 porsjoner frukt. Spis 3 porsjoner med grønnsaker. Bruk paprika, agurk og tomat på nistepakka. Ha også en pose gulrøtter på jobben, og gjerne usaltede nøtter. Spis grovt, spis fisk og ha magert kjøtt og meieriprodukter på nista. Kutt også ned på inntaket av sukker og vær varsom med salt.

Hvor viktig er spisepauser og hva bør du innta?

Frokost og lunsj bør bestå av usukrede frokostblandinger, havregryn med magre meieriprodukter, grovt brød eller knekkebrød med pålegg, for eksempel makrell i tomat, skinke eller annet magert kjøttpålegg, ost, laks, egg med noe grønt oppå som tomat, agurk, paprika, salat, løk, avokado eller annet. Frukt eller grønt, og en liten håndfull med usaltede nøtter. Spis gjerne yoghurt naturell og tilsett litt banan, bær eller rosiner for å gjøre den søtere.

Drikk masse vann i løpet av hele dagen. Ha en drikkeflaske med deg hele dagen – da drikker du nemlig mer.

Ta deg tid til mat – kroppen din er ditt viktigste redskap som du skal leve med resten av ditt liv, avslutter Larsen.

Fakta om Friskhuset

Friskhuset teller 19 sentre og 300 ansatte, og deres 25.000 medlemmer bidrar til at Nord-Norge er en sunn landsdel. If har et samarbeid med Friskhuset, som sammen er totalleverandør av personrelaterte tjenester inn mot bedrifter, heri helseforsikring, helseoppfølging, bedriftshelsetjeneste, sykefraværsoppfølging, og trenings- og behandlingstilbud.​​​

Om helsetelefonen
Helseforsikring