If gir deg tilgang til fri helsetelefon

Mange har nå influensalignende symptomer, med forkjølelse og tett nese. Utbrudd i familien kan også slå ned på sykefravær hos hver enkelt arbeidstaker. Hva gjør du for å unngå at halve arbeidsstokken er hjemme på grunn av syke barn, eller at de selv er syke?

Bemannet døgnet rundt for å hjelpe If-kunder

Helsetelefonen 02401 hele døgnet

Enkle grep hjelper deg å redusere sykefraværet

Det er viktig å hente frem de gode hygienerådene. Sett frem antiseptisk såpe og oppfordre de ansatte til håndvask og god hygiene. Mørketiden er høysesong for sykdomsfravær og mye kan nok skyldes det mentale. Det kan for eksempel være lurt å få i seg mat med nok næring og antioksidanter. Oppfordre de ansatte til å ringe oss dersom de eller noen i familien er syke.

Alt fra bedriftsidrettsskader til bekymrede småbarnsforeldre

Helsetelefonen får mange telefoner fra bekymrede småbarnsforeldre, men også fra voksne som ringer når de har trent. Dette kan skyldes at mange voksne plutselig bestemmer seg for å begynne å trene, og ikke tenker på at det kanskje er lenge siden de har trent. Det kan anbefales å ta en helsesjekk for å få en anbefaling om hvordan du bør begynne og hvordan du bør trene deg opp.

Sykepleierne tror de fleste synes det er litt mindre dramatisk å ta kontakt med Helsetelefonen enn en lege. Mange som ringer med brystsmerter uten at de har noen kjente hjerteproblemer er ofte engstelige og vegrer seg for å kontakte lege. På denne måten kan sykepleierne i Helsetelefonen avdekke om du trenger å oppsøke en lege.

Ingen akutt legehjelp

Helsetelefonen er et lavterskeltilbud og du kan ringe uansett om du har små eller store spørsmål, men dersom det står om liv og helse skal du alltid ringe 113. Du må ikke være syk for å ringe til Helsetelefonen, men kan også ringe for å ta en helseprat. Hvis du for eksempel ikke fikk svar på alt hos legen, eller glemte å spørre om noe, kan du drøfte det som er uklart med Helsetelefonen.

Kort ventetid

Gjennomsnittlig ventetid på Helsetelefon er 40 sek. Bruker du tilbakering funksjonen vil du bli automatisk oppringt når en blir ledig, med maks ventetid på 6-7 minutter.

Les mer om helseforsikring