Brokkoli - verdens sunneste grønnsak!

Kanskje ikke det du ville høre, men brokkoli er en av verdens sunneste grønnsaker – om ikke den sunneste. Flere studier har vist at denne grønne grønnsaken er proppfull av vitaminer og stoffer som kan forebygge flere sykdommer.

Spis litt brokkoli hver dag

Er du mann bør du i hvert fall sørge for å få i deg noen buketter hver dag. Brokkoli inneholder nemlig fytostoffer som har vist seg å beskytte mot flere typer kreft, blant annet prostatakreft.

Rå brokkoli er for viderekommende, men for å beholde mest mulig av de flyktige vitaminene bør den behandles minst mulig. Legg brokkolibuketter i kokende vann i bare to minutter så er de klare til å serveres. Spiser du i tillegg et eple om dagen – ja, da har du gjort mye for helsen din.

Og med et glass appelsinjuice er du oppe i 3 om dagen. Og gulrot er jo godt. Den inneholder mye betakaroten som er bra for synet – og spesielt viktig for nattesynet. Med en tomat på pålegget eller tomatsaus i middagen er du faktisk i mål med 5 om dagen!

Tomaten er forresten også proppfull av en av naturens mest effektive antioksidanter – lykopen, derav den røde fargen. Jo dypere rødfarge, desto mer lykopen. Flere undersøkelser tyder på at også lykopen forebygger prostatakreft hos menn, andre typer kreft og senker kolesterolnivået. Tomaten er faktisk en av de grønnsakene som blir sunnere når du varmebehandler den. Og i kombinasjon med olivenolje blir den enda sunnere, fordi fettet i olivenoljen letter opptaket av alle de sunne stoffene tomaten inneholder.

For ikke å gå lei, bør man variere litt mellom ulike grønnsaker. Da er det lurt å tenke farger. Hver farge inneholder ulike antioksidanter som har ulike egenskaper. Så sørg for at du får i deg så mange forskjellige farger som mulig.

God appetitt!​​

Les også: Prestasjoner i trafikken preges av livssituasjon og og sinnstilstand