Videokonsultasjon med lege

Om du er på jobben, hytta eller på ferie i utlandet spiller ingen rolle. Med helseforsikring i If er en videokonsultasjon med legene i KRY bare noen tastetrykk unna.

Scott Meyer Morris er allmennlege og jobber både på vanlig legekontor og som lege i KRY. Han har stadig oftere videokonsultasjon med pasienter mens de fremdeles er på arbeidsplassen

- Jeg har opplevd at folk bare går bort i en ledig krok på jobben og får en konsultasjon, sier Scott Meyer Morris, som er allmennlege og jobber i KRY.

Mens gjennomsnittlig ventetid hos fastlegen er fem dager, får du legekonsultasjon innen en halvtime hos KRY.

- Å dra til fastlegen kan ta mye tid, enten det er for en selv eller for barna. Vi ønsket å tilrettelegge for tjenester som har en reell verdiøkning i hverdagen.

Med en videokonsultasjon på mobilen slipper du å dra fra jobben, eller reise hjemmefra, når du har behov for legekonsultasjon. I tillegg slipper du den ekstra byrden både reisevei og fulle venterom kan være.

Har du helseforsikring i If eller Vertikal Helse er videokonsultasjon med lege inkludert i forsikringen – og du betaler ingen egenandel.

Våre kunder er opplyste forbrukere som forventer digitale tjenester, og ganske mye av helsetjenesten kan nå leveres digitalt. Valget falt på KRY fordi de allerede hadde en brukervennlig og god tjeneste, med gode erfaringer fra Sverige.

Supplement til fastlegen

Allmennlegen Morris jobber 80 prosent på et vanlig legekontor, i tillegg til å jobbe som lege i KRY. Han understreker at det ikke er meningen at videokonsultasjon skal erstatte fastlegen, men er likevel godt egnet i mange tilfeller.

- Vi kan for eksempel hjelpe med mange hudtilstander, øyekatarr og andre ting hvor det holder at vi får høre sykehistorien til pasienten og får se et godt bilde, forklarer han.

Men er ikke den personlige kontakten med en pasient viktig?

- En fastlege blir gjerne bedre kjent med en pasient og sykehistorien til vedkommende, men på for eksempel legevakten er det jo ikke sånn. Man kan få god informasjon og kontakt med den man prater med selv om det er via kamera på mobilen.

Videokonsultasjon skal imidlertid ikke brukes i nødsituasjoner, og Morris understreker at det ikke er alle ting man kan få hjelp til gjennom en legekonsultasjon på denne måten.

- Dersom vi trenger å lytte på lungene eller ta prøver, vil vi henvise til fastlegen eller legevakt. Vi har også strenge retningslinjer når det kommer til å skrive ut resepter. Vi skriver for eksempel ikke ut resepter på vanedannende legemidler.

Populær tjeneste

Både timebestilling og selve legekonsultasjonen foregår via appen til KRY. Den har vært tilgjengelig i Norge i over et år, og erfaringen så langt er at den er et godt tilbud både for eldre som kan ha vansker med å komme seg ut, familier på ferie og travle folk i arbeid.

Morris opplever stadig oftere at folk sitter på kontoret sitt når de tar kontakt med ham via appen til KRY. Det synes han er positivt, og han tror vi bare har sett begynnelsen på utviklingen av digitale helsetjenester.

- En videokonsultasjon varer i inntil femten minutter, og de fleste kan ta ett kvarter pause fra jobben. Det er mye tid spart både for lege og arbeidsgiver, avslutter han.

Helseforsikring fra If sikrer deg

  • Behandling innen 10 dager
  • Personlig medisinsk rådgiver som følger opp under behandlingen
  • Videokonsultasjon med allmennlege – uten egenandel
  • Psykologisk førstehjelp via Psykologvakten
  • Fri tilgang til Helsetelefonen – snakk med erfarne sykepleiere døgnet rundt
  • Etterbehandling og rehabilitering

På if.no/helse kan du beregne pris og kjøpe helseforsikring for din bedrift.