Bærekraftig bygg

Nå får du Bærekraftig bygg som en del av superforsikring for næringsbygning. Dekningen gjør det enklere å bygge opp igjen på en bærekraftig måte etter skade.

  • Inntil tre millioner ekstra

    Til bærekraftig gjenoppbygging.

  • Forslag til gode miljøvalg

    I samarbeid med eksterne rådgivere.

  • Støtte og veiledning

    I forbindelse med gjennomføring av tiltakene.

Enklere å ta bærekraftige valg

Vi dekker inntil tre millioner kroner ekstra i erstatning for å gjøre det enklere å ta bærekraftige valg i forbindelse med gjenoppbygging av næringsbygning etter omfattende skader.

Gjennom Bærekraftig bygg bistår vi med konkrete råd, veiledning og økonomisk støtte til bærekraftige tiltak i gjenoppbygging etter større skader på næringsbygning. Dette skjer basert på sertifiseringsmodellen BREEAM-NOR som er Norges mest brukte miljøsertifiseringssystem for bygninger.

Millionstøtte til bærekrafttiltak

Bærekraftig bygg gjelder når en bygning har en skadegrad på 50 prosent eller mer, eller får skadekostnader over ti millioner kroner. Sammen med kvalifiserte rådgivere og partnere gir vi råd og og støtter foreslåtte bærekrafttiltak knyttet til skaden med inntil tre millioner kroner.

Hvorfor Bærekraftig bygg?

40 % av verdens klimagassutslipp er knyttet til oppføring og drift av bygninger, derfor vil alle bærekraftige tiltak bidra til utslippsreduksjon.

Vi har forpliktet oss til Science Based Targets-initiativet, et initiativ for selskaper som vil redusere egne klimagassutslipp. Vi jobber med å sette egne mål for reduksjon av klimautslipp. Bærekraftig bygg er del av dette arbeidet.