Trygg påske for hunden

Påskeferien er her, og uavhengig om du skal tilbringe ferien til fjells, ved sjøen eller hjemme – er det noen ting å huske på ovenfor hunden din. Her er noen gode huskeregler!

En husky sitter foran et bord med påskepynt

Mange av oss har hjemmepåske, andre setter kursen til hytta. Her er noen tips til hva du bør tenke på uansett hvor du måtte befinne deg.

Mat og påskegodt

Hjem og hytter fylles ikke sjeldent opp med ekstra mye godt i påsketider. Har du en matglad og nysgjerrig hund, er det viktig å holde et øye med mat og godis.

– Sjokolade, og spesielt mørk sjokolade, inneholder teobromin som kan gi forgiftning. Druer og rosiner kan gi nyresvikt, mens marsipan og nøtter kan gi allergiske reaksjoner. Skal du bake, er det også greit å huske på at gjærbakst og deig kan gi oppblåst magesekk og i verste fall magedreining, sier Beathe Huus Waagen, produktansvarlig for dyreforsikring i If.

Pass også på beinrester fra påskelammet, og unngå generelt for mye salt, fet eller krydret påskemat.

Blomster og påskepynt

Har du kjøpt inn noen fine påskeblomster? Som regel er hunder uinteressert i blomster og planter, men har du en valp eller altetende hund som kan finne på å ta seg en smakebit, er det lurt å sette disse blomstene utenfor hundens rekkevidde. Både tulipaner, påskeliljer, pinseliljer, krysantemum og asalea kan være giftig. Hos Felleskatalogen kan du lese mer om giftige planter, og symptomene på forgiftning.

– Hold også et øye med påskepynten. Påskeris og påskekyllinger med fjær kan være gøy for en leken hund, og skulle det sette seg fast i fordøyelsessystemet kan det skade tarmene. Pass også på levende lys, en logrende hale kan potensielt skape brannfarlige situasjoner, råder Huus Waagen.

Produktansvarlig Beathe Huus Waagen ønsker alle to- og firbente en riktig god påske!
Produktansvarlig Beathe Huus Waagen ønsker alle to- og firbente en riktig god påske!

Skitur og tynn is

Skal du legge ut på skitur i påsken? Husk å ha med væske og mat til hunden hvis dere skal tilbakelegge noen mil. Ha også med potesokker dersom det er hardt føre og skare. Har du fjellski eller randonee med stålkanter er det viktig å være svært forsiktig. Hvert år ser vi dessverre stygge skader som følge av at hunder har løpt inn i skiene, eller at eier har kjørt inn i hunden.

Vær i tillegg varsom på vann med tynn is, og hold hunden i bånd eller langline. Ikke glem at det er båndtvang frem til 20. august!

Flått og hoggorm

Flåttsesongen starter for fullt allerede i april, så hvis ikke du har gitt hunden din noen medikamenter mot flått, er det lurt å sjekke gjennom pelsen daglig. Hoggormen titter også frem fra vinterdvalen rundt april måned, så hold et øye med hunden din.

Ps! Som kunde hos oss har du tre gratis konsultasjoner hos FirstVet per forsikringsår, og her får du gode råd og hjelp fra veterinærer innen kort tid. Tjenesten er åpen kl. 7-24 alle dager i året. Last ned appen her!

Ha en riktig fin påske!