Best i test på hundeforsikring

Hunden din fortjener en god forsikring. Norsk Familieøkonomi har testet åtte ulike selskaper, og kåret If hundeforsikring til best i test.

Hund på fanget til en dame

Hundeforsikring gir deg som hundeeier økonomisk trygghet. Blir hunden din syk eller skadet, kan du gi hunden din den beste hjelpen, uten å bekymre deg for økonomien.

Best i test av hundeforsikring 2021

Norsk familieøkonomi har testet hundeforsikringer, og gir If Super hundeforsikring terningkast seks. Testen utføres hvert tredje år. 
At den er markedets beste hundeforsikring, er Kine Bjølsen Opstad, ansvarlig for hundeforsikring i If, svært glad for:

– Vi jobber kontinuerlig for å forbedre hundeforsikringen vår, og vi  er utrolig takknemlige og stolte over at forsikringen vår gikk helt til topps i testen!

Testen tar utgangspunkt i veterinær- og livsforsikring for rasene golden retriever og staffordshire bull terrier, som var blant de mest solgte rasene i 2021.

Blant punktene Norsk familieøkonomi fremhevet var:

 • Veterinærforsikring som dekker alle viktige punkter
 • Rollover av veterinærutgifter
 • God dekning på tannbehandling
 • God livsforsikring
Produktsjef for dyreforsikring i If, Kine Bjølsen Opstad, er svært fornøyd med resultatet av årets test! Foto: If
Produktsjef for dyreforsikring i If, Kine Bjølsen Opstad, er svært fornøyd med resultatet av årets test! Foto: If

Rollover av veterinærutgifter

Norsk Familieøkonomi har kikket på nyvinninger og trekker spesielt frem kundefordelen rollover. Denne nyheten gjør at du ved et skadefritt år får 10 000 kroner i forsikringssum som overføres til neste forsikringsår.

Velg hundeforsikring etter ditt behov

Med If hundeforsikring kan du velge mellom tre ulike dekninger: Super, Standard og Basis.

– Vi vet at kundene våre har ulike behov, ønsker derfor å ha et produkt hvor hver enkelt kan velge dekningen som passer seg og sitt dyr best. Basis er for deg som kun ønsker forsikring som kun dekker de største hendelsene. Standard er laget for å passe den gjennomsnittlige hundeeieren, mens Super er for deg som ønsker mest mulig forutsigbarhet og vil ha en forsikring som dekker det aller meste.

Ved å gi kundene større valgfrihet håper Bjølsen Opstad at flere forsikrer dyrene sine, noe som vil øke dyrevelferden.

– Da er det ikke lommeboka som avgjør om hunden får riktig behandling.

Fast egenandel gir forutsigbarhet

Selv om hundeforsikringen dekker nødvendig veterinærbehandling, må du betale en andel av utgiftene selv. Dette kalles egenandel.

Hos If kan du velge mellom egenandel på 2 000 eller 4 000 kroner. Slik får du som hundeeier forutsigbarhet og vet at du aldri trenger å betale mer enn det egenandelen tilsier.

Slipp å legge ut for veterinærregningen

Med direkte oppgjør betaler du kun egenandel når hunden din er til behandling hos veterinær. Det vil si at du slipper å legge ut for hele kostnaden for behandlingen hunden din har fått.

– Veterinæren kontakter If, og If betaler fakturaen direkte til veterinæren, uten at du trenger å forhåndsregistrere saken hos If, forklarer Bjølsen Opstad.

FirstVet – dyrlege på nett

Med If hundeforsikring har du også tilgang til den digitale veterinærtjenesten FirstVet. Med FirstVet kan du få videosamtale med veterinær via mobil, nettbrett eller PC. På den måten kan du få hjelp av en dyrlege uten at hunden trenger å forlate sitt trygge, vante miljø.

– Vi ønske at FirstVet skal gi kundene våre en ekstra trygghet lett tilgjengelig i lomma, forteller Bjølsen Opstad.

Dekker utgifter ved kronisk eller langvarig sykdom

Det er viktig å være klar over at noen hundeforsikringer kun dekker en begrenset sum per skade. Dette slår uheldig ut spesielt ved langvarige eller kroniske sykdommer som leddlidelser, kronisk nyresvikt, epilepsi eller kreft, som ofte vil kreve mange og dyre behandlinger.

– Bortsett fra ved allergi, har ikke vår hundeforsikring noen sumbegrensning per skade. Det betyr at du får dekket veterinærbehandling, medisiner og oppfølging gjennom hele hundens liv, inntil valgt forsikringssum per år. På denne måten kan du gi hunden din all behandlingen den har behov for, uten å bekymre deg for utgiftene, forteller Bjølsen Opstad.

Les hele testen her.

Foto: Manuel Tauber-Romieri / Photographer

 1. Magasinet

  Den viktigste grunnen til å forsikre hunden din

  Blir hunden din alvorlig syk, er det vondt å takke nei til livreddende behandling av økonomiske grunner. Med hundeforsikring slipper du det.

 2. Magasinet

  Slik behandler du sår og skader hos hunden din

  Ørebetennelse, sår, diare, oppkast, brudd- eller korsbåndskade? Se hva du selv kan gjøre, og hvilke behandlinger som finnes dersom hunden din blir syk eller skader seg.

  14.06.2021
 3. Magasinet

  Besøk dyrlegen på nett

  Nå kan du ta med hunden din til veterinæren uten å forlate hjemmet ditt. Eneste du trenger er internett og en mobil eller PC med kamera.

  12.02.2020
 4. Magasinet

  Den viktigste grunnen til å forsikre hunden din

  Blir hunden din alvorlig syk, er det vondt å takke nei til livreddende behandling av økonomiske grunner. Med hundeforsikring slipper du det.

 5. Magasinet

  Best i test på hundeforsikring

  Hunden din fortjener en god forsikring. Norsk Familieøkonomi har testet åtte ulike selskaper, og kåret If hundeforsikring til best i test.

 6. Magasinet

  Skal du kjøpe hund? Dette må du tenke på

  Å kjøpe hund er et stort valg, og det er viktig å sette seg godt inn i hva det innebærer før du kjøper. Her er våre beste tips.

  22.04.2021
 7. Magasinet

  Dette må du tenke på når du har hunden med på biltur

  Visste du at en hund på 6 kg vil veie nesten 800 kg ved et krasj i høy fart? Derfor er det viktig at du sikrer hunden din godt, uansett om det er en kort eller lang biltur.

  05.01.2022
 8. Magasinet

  Huskatt, rasekatt, hannkatt eller hunnkatt: Hvilken katterase passer deg?

  En katt er ikke bare en katt, dette bør du tenke på når du skal skaffe deg en garnnøstesjonglør.

  04.05.2022
 9. Magasinet

  Dette må du tenke på når du skal kjøpe omplasseringshund

  Det er flere fordeler ved å kjøpe en voksen omplasseringshund. Ikke minst er det et godt alternativ dersom du ønsker å slippe hele valpestadiet.

  20.01.2022
 10. Magasinet

  Ikke gjør denne feilen når du skal velge hunderase

  Ikke velg hund kun ut ifra søthetsskalaen. Husk at det er det indre som teller mest, også når det gjelder hund. Dette bør du tenke på når du skal velge hunderase.

  01.07.2022
 11. Magasinet

  Slik velger du riktig oppdretter

  Hvordan skille en seriøs hundeoppdretter fra en useriøs oppdretter? Her er dyrepleier og ansvarlig for hundeforsikring i If, Kine Bjølsen Opstad beste råd.

  04.05.2021
 12. Magasinet

  Skjeggkre – umulig å bekjempe?

  Visste du at skjeggkre kun lever innendørs i Norge? Likevel har de i løpet av få år spredd seg til boliger over hele landet. Slik blir du kvitt dem.

 13. Magasinet

  Hvordan ser du om hunden er syk?

  Oppfører hunden seg annerledes enn den pleier, eller har den spist noe den ikke skal? Slik ser du om hunden din er syk.

  28.10.2020