Best i test hundeforsikring

Hunden din fortjener en god forsikring. Norsk Familieøkonomi har testet åtte ulike selskaper, og kåret If hundeforsikring til best i test.

Hund på fanget til en dame

Hundeforsikring gir deg som hundeeier økonomisk trygghet. Blir hunden din syk eller skadet, kan du gi hunden din den beste hjelpen, uten å bekymre deg for økonomien.

Best i test hundeforsikring 2021

Norsk familieøkonomi har testet hundeforsikringer, og gir If sin Super hundeforsikring terningkast seks. Testen utføres hvert tredje år, og at den ble markedets beste hundeforsikring er Atle C. Strøm, ansvarlig for hundeforsikring i If, svært glad for:

– Vi jobber kontinuerlig for å forbedre hundeforsikringen vår, og vi  er utrolig takknemlige og stolte over at forsikringen vår gikk helt til topps i testen.

Testen tar utgangspunkt i veterinær- og livsforsikring for rasene golden retriever og staffordshire bull terrier, som var blant de mest solgte rasene i 2021.

Blant punktene Norsk familieøkonomi fremhever er:

  • Veterinærforsikring som dekker alle viktige punkter
  • Rollover av veterinærutgifter
  • God dekning på tannbehandling
  • God livsforsikring
Produktsjef for dyreforsikringqer i If, Atle C. Strøm
Produktsjef for dyreforsikringqer i If, Atle C. Strøm, er svært fornøyd med resultatet av årets test!

Rollover av veterinærutgifter

Norsk Familieøkonomi har kikket på nyvinninger og trekker spesielt frem kundefordelen rollover. Denne nyheten gjør at du ved et skadefritt år får 10 000 kroner i forsikringssum som overføres til neste forsikringsår.

Velg hundeforsikring etter ditt behov

Med If hundeforsikring kan du velge mellom tre ulike dekninger: Super, Standard og Basis.

– Vi vet at kundene våre har ulike behov, ønsker derfor å ha et produkt hvor hver enkelt kan velge dekningen som passer seg og sitt dyr best. Basis er for deg som kun ønsker forsikring som kun dekker de største hendelsene. Standard er laget for å passe den gjennomsnittlige hundeeieren, mens Super er for deg som ønsker mest mulig forutsigbarhet og vil ha en forsikring som dekker det aller meste.

Ved å gi kundene større valgfrihet håper Strøm at flere forsikrer dyrene sine, noe som vil øke dyrevelferden.

– Da er det ikke lommeboka som avgjør om hunden får riktig behandling.

Fast egenandel gir forutsigbarhet

Selv om hundeforsikringen dekker nødvendig veterinærbehandling, må du betale en andel av utgiftene selv. Dette kalles egenandel.

Hos If kan du velge mellom egenandel på 2 500 eller 4 000 kroner. Slik får du som hundeeier forutsigbarhet og vet at du aldri trenger å betale mer enn det egenandelen tilsier.

Slipp å legge ut for veterinærregningen

Med direkte oppgjør betaler du kun egenandel når hunden din er til behandling hos veterinær. Det vil si at du slipper å legge ut for hele kostnaden for behandlingen hunden din har fått.

– Veterinæren kontakter If, og If betaler fakturaen direkte til veterinæren, uten at du trenger å forhåndsregistrere saken hos If, forklarer Strøm.

FirstVet – dyrlege på nett

Med If hundeforsikring har du også tilgang til den digitale veterinærtjenesten FirstVet. Med FirstVet kan du få videosamtale med veterinær via mobil, nettbrett eller PC. På den måten kan du få hjelp av en dyrlege uten at hunden trenger å forlate sitt trygge, vante miljø.

– Vi ønske at FirstVet skal gi kundene våre en ekstra trygghet lett tilgjengelig i lomma, forteller produktsjefen.

Dekker utgifter ved kronisk eller langvarig sykdom

Det er viktig å være klar over at noen hundeforsikringer kun dekker en begrenset sum per skade. Dette slår uheldig ut spesielt ved langvarige eller kroniske sykdommer som leddlidelser, kronisk nyresvikt, epilepsi eller kreft, som ofte vil kreve mange og dyre behandlinger.

– Bortsett fra ved allergi, har ikke vår hundeforsikring noen sumbegrensning per skade. Det betyr at du får dekket veterinærbehandling, medisiner og oppfølging gjennom hele hundens liv, inntil valgt forsikringssum per år. På denne måten kan du gi hunden din all behandlingen den har behov for, uten å bekymre deg for utgiftene, forteller Strøm.

Les testen av hundeforsikringer hos Norsk Familieøkonomi her

Foto: Manuel Tauber-Romieri / Photographer

Relaterte artikler