Spørsmål og svar om kystkaskoforsikring

Forsikringsspesialistene deler sin kunnskap

Våre forsikringsspesialister mottar daglig spørsmål om hva forsikringene dekker, og hvilke forsikringer som er nødvendige eller anbefalt. Her finner du spørsmål og svar om kystkaskoforsikring.

Les også: Slik unngår du skader på fartøyet ditt

Forsikrer dere flytebrygger?

Vedtekter i småbåthavnen vår sier at vi skal ha forsikret flytebryggene (kasko). Tilbyr dere dette?

Ja, vi forsikrer flytebrygger. For å kunne gi tilbud må vi ha opplysning om

  • Bryggens alder og verdi
  • Beliggenhet (ligger den utsatt til for vær og vind?)
  • Byggemateriale
  • Antall båtplasser

Hvordan forsikre en brygge?

Jeg planlegger å legge ut en ny flytebrygge bestående av to betongbrygger på 3 x 10 meter med kraftige uteliggere av galvanisert stål. Alt vil bli kjøpt inn nytt, og vil koste ca 400 000. Flytebryggen vil ha plass for ca 12 småbåter. Beliggenheten vil være i egen havn godt skjermet for vind og bølger. Jeg er selv grunneier og tenker å leie ut båtplasser gjennom et enkeltpersonforetak. Hvordan mener dere jeg bør forsikre bryggen, og hva vil det koste?

Vi har et eget forsikringskonsept for flytebrygger. Kaskoforsikringen dekker alle plutselige og uforutsette skader som rammer bryggeanlegget, herunder også skader ved uvær.

I tillegg dekkes ansvar for eventuelle skader på 3. mann dersom bryggen skulle slite seg. Forsikringen inneholder også dekning for eventuelt vrakfjerningsansvar. Det er denne forsikringen vi anbefaler, og som de fleste av våre kunder velger.