Steinsprut eller annen skade på bilglass

Har du fått steinsprut eller sprekk i frontrute? Du velger verksted for skifte eller reparasjon samtidig som du melder skaden. Vi samarbeider med Cary Bilglass og Hurtigruta Carglass, men merkeverksteder kan også benyttes.

Meld skadet bilglass

Reparasjon av steinsprutskade eller skifte av rute

Hvis du har bilforsikring med Super, kasko- eller delkaskoforsikring, har du dekning for skade som skyldes steinsprut- og annen bilglasskade i forsikringen din.

Slik gjør du: 

1. Meld skaden. Ha BankID eller BankID på mobil klart for å identifisere deg. Hvis bilen ikke er registrert på deg, trenger du også bilnummeret på bilen som er skadet. 

2. Samtidig som du melder skaden, velger du hvor du ønsker å få vurdert og reparert skaden. Vi samarbeider med Cary Bilglass og Hurtigruta Carglass, som begge har verksteder over hele landet. Du har også muligheten til å benytte ditt merkeverksted. Bestill time hos ønsket verksted, og ta med deg bekreftelsen du får av oss på SMS/e-post og vis til verkstedet. Det er alt du trenger å gjøre. 

3. Det er ingen egenandel hvis ruten kan repareres. Hvis hele ruten må skiftes, er egenandelen 2500 kroner. Egenandelen betaler du direkte til verkstedet.

Reparer steinsprutskade i tide  

Det er viktig at en steinsprutskade blir reparert så fort som mulig etter at den har oppstått. Hvis du venter for lenge, er sjansen for at skaden blir større tilstede, slik at hele ruten må skiftes. Da er egenandelen 2500 kroner, i motsetning til ingen egenandel hvis ruta kan repareres.

Verkstedet vurderer skaden, størrelse og plassering i frontruten, og avgjør om den kan repareres eller om ruten må skiftes.

Forsikring ved steinsprut eller annen bilglasskade

Ofte stilte spørsmål ved skade på bilglass