Syk eller skadet hund

Refusjon av veterinærutgifter.

Hvis hunden din er syk eller skadet, ta kontakt med veterinær. Når du er hos veterinæren, kan du velge å la veterinæren sende regningen direkte til oss, eller legge ut selv og få utgiftene refundert. I begge tilfeller må du betale egenandelen din, og eventuelt det forsikringen ikke dekker. 

FirstVet - online veterinærkonsultasjon

Visste du at du har 3 gratis online veterinærkonsultasjoner hos FirstVet inkludert i hundeforsikringen din? Benytt deg gjerne av den muligheten, hvis du er usikker på om du må oppsøke veterinær. Veterinærene hos FirstVet gir råd, behandler og vil eventuelt henvise deg videre – alt enkelt via mobilen. 

Slik fungerer det

Hvis du vil slippe å legge ut for kostnadene

Hvis du vil, kan du be veterinæren sende regningen direkte til oss. Vi får all nødvendig dokumentasjon fra veterinæren, og du trenger ikke å registrere saken hos oss først.  

Hvis du har betalt selv, og ønsker kostnadene refundert

Hvis veterinæren ikke har anledning til å sende regningen til oss, eller du har utlegg du ønsker refundert, meld skaden til oss og legg ved nødvendige kvitteringer og dokumenter. 

Nyttig å vite om hundeforsikring

Veterinærforsikring

Veterinærforsikringen gjelder hvis hunden blir rammet av en sykdom eller ulykke. I løpet av ett forsikringsår kan du totalt få dekket utgifter tilsvarende forsikringssummen du har valgt i veterinærforsikring, uavhengig av antall besøk hos veterinær. Du finner forsikringssummen i forsikringsavtalen din på Mine sider. Skaden eller sykdommen må ha oppstått mens du hadde en gyldig hundeforsikring, og hunden kan ikke ha vist symptomer de første 20 dagene etter at forsikringen begynte å gjelde. 

Livsforsikring

Har du kjøpt livsforsikring på hunden, får du erstatning hvis den forsvinner eller dør. Livsforsikring dekker også tap av bruksverdi. 

Hundeforsikringen dekker ikke

  • Arvelig sykdom/skade
  • Navlebrokk
  • Hofteleddsdysplasi og albueleddsdysplasi (unntaket gjelder ikke dersom hunden tidligere har vært avlest fri for HD og AA/AD av NKK og begge foreldrene er registrert fri for lidelsene)
  • Osteochondrose (unntaket gjelder ikke dersom hunden har vært sammenhengende forsikret siden før hunden var 4 måneder)
  • Patellaluksasjon (unntaket gjelder ikke dersom hunden har vært sammenhengende forsikret siden før hunden var 4 måneder)
  • Veterinærutgifter, tapt bruksverdi eller dødsfall forårsaket av parasitter eller smitte som importert hund har tatt med seg til Norge
  • Adferdsforstyrrelser
  • Vanskjøtsel

På Mine sider finner du fullstendig oversikt over unntak og begrensninger som gjelder for din hundeforsikring. 

Din egenandel

Egenandel ved veterinærutgifter

Egenandel er den delen av veterinærutgiftene du må betale selv. Egenandelen er 20 prosent frem til hunden har fylt 7 år, og 30 prosent etter at hunden har fylt 7 år. 

Er du fordelskunde hos oss?

Da har du en  "egenandelsfordel". Det betyr at for hvert skadefrie år du har, samler du opp penger som kan brukes til å betale hele eller deler av egenandelen om du skulle få en skade. Du finner din oppsparte egenandelsfordel på Mine sider

Spørsmål vi ofte får ved sykdom og skade på hund

Kan dere betale veterinæren direkte?

Ja, vi kan betale fakturaen direkte til alle veterinærer, hør med veterinæren om de også tilbyr en slik ordning. Vi krever bare at veterinæren sender oss nødvendig dokumentasjon, som oftest er det journal og faktura. Du trenger ikke å forhåndsregistrere saken hos oss, vi får alt vi trenger fra veterinæren. 

Er du veterinær, og skal sende oss krav?

Benytt e-post: direkteoppgjor@if.no

Hvordan får jeg refundert utgiftene mine?

Slik får du dekket utgiftene dine

Meld skaden på nett, og legg ved kvitteringene dine.  

Meld skade

Skal du ettersende kvitteringer?  

Da kan du svare på e-posten vi sender deg når skaden er registrert, og legge ved kvitteringene der. Når vi har mottatt alle kravene, refunderer vi det beløpet du skal ha.

Hvordan betaler jeg egenandelen?

Hvis vi betaler fakturaen direkte til veterinæren, skal også du betale din egenandel til veterinæren. Dette skjer gjerne etter at vi har beregnet erstatningssummen og gitt deg og veterinær beskjed om det.

Hvis du betaler hele fakturaen selv til veterinæren, vil vi trekke fra egenandelen når vi sender deg penger tilbake for utleggene dine.

Hvor mye kan jeg få i erstatning?

Forsikringssummen på veterinærforsikringen er det maksimale beløp som kan bli utbetalt i forbindelse med behandling av sykdommer og ulykker som hunden er utsatt for i forsikringsåret. Forsikringssummen finner du på Mine sider.

Kan jeg endre forsikringssum i løpet av et forsikringsår?

Du har mulighet til å øke forsikringssummen for veterinærutgifter i løpet av forsikringsåret. Når du utvider forsikringssummen, begynner den først å gjelde 20 dager etter at den ble kjøpt. Økningen vil kun gjelde for nye sykdommer, ikke for sykdommer og skader som oppsto før endringen ble gjort. 
Vil du endre forsikringen din? Kontakt oss

Kontakt oss

Skriv til oss

Ring 21 49 24 00

Postadresse:
If, Postboks 240, 1326 Lysaker

Fant du det du lette etter?

Hvis nei, gi oss tilbakemelding. Det hjelper oss å lage et bedre nettsted. 

Gi din tilbakemelding