Syk eller skadet hund

Når hunden din trenger hjelp av veterinær.

Du får hjelp på 1-2-3

1. Bruk gjerne FirstVet

Du kan benytte online veterinærkonsultasjon hos FirstVet, du har tre gratis konsultasjoner i året. Da får du raskt og enkelt en første vurdering fra veterinær, og råd om hva du skal gjøre videre. 

2. Oppsøk veterinær

På oppfordring fra FirstVet eller uten å bruke FirstVet først, kan du oppsøke veterinær. Da får hunden hjelp, og du finner ut om problemet er dekket av forsikringen.

3. Erstatningsoppgjør

Veterinæren kan enten sende regningen direkte til oss (det kan hende at veterinæren tar et gebyr fra deg for å gjøre dette), eller du kan betale veterinæren og be oss om refusjon i etterkant. I begge tilfeller skal du betale en egenandel. 

Nyttig å vite om hundeforsikring

Se hva hundeforsikringen dekker

FirstVet - online veterinær

Du har årlig tre gratis online veterinærkonsultasjoner hos FirstVet.

Veterinærforsikring

Veterinærforsikringen gjelder hvis hunden blir rammet av en sykdom eller ulykke. I løpet av ett forsikringsår kan du totalt få dekket utgifter tilsvarende forsikringssummen du har valgt i veterinærforsikring, uavhengig av antall besøk hos veterinær. Du finner forsikringssummen i forsikringsavtalen din på Mine sider. Skaden eller sykdommen må ha oppstått mens du hadde en gyldig hundeforsikring, og hunden kan ikke ha vist symptomer de første 20 dagene etter at forsikringen begynte å gjelde. 

Livsforsikring

Har du kjøpt livsforsikring på hunden, får du erstatning hvis den forsvinner eller dør. Livsforsikring dekker også tap av bruksverdi. 

Se hva hundeforsikringen ikke dekker

  • Arvelig sykdom/skade
  • Navlebrokk
  • Hofteleddsdysplasi og albueleddsdysplasi (unntaket gjelder ikke dersom hunden tidligere har vært avlest fri for HD og AA/AD av NKK og begge foreldrene er registrert fri for lidelsene)
  • Osteochondrose (unntaket gjelder ikke dersom hunden har vært sammenhengende forsikret siden før hunden var 4 måneder)
  • Patellaluksasjon (unntaket gjelder ikke dersom hunden har vært sammenhengende forsikret siden før hunden var 4 måneder)
  • Veterinærutgifter, tapt bruksverdi eller dødsfall forårsaket av parasitter eller smitte som importert hund har tatt med seg til Norge
  • Adferdsforstyrrelser
  • Vanskjøtsel

På Mine sider finner du fullstendig oversikt over unntak og begrensninger som gjelder for din hundeforsikring. 

Din egenandel

Egenandel ved veterinærutgifter

Egenandel er den delen av veterinærutgiftene du må betale selv. Egenandelen er 20 prosent frem til hunden har fylt 7 år, og 30 prosent etter at hunden har fylt 7 år. 

Er du fordelskunde hos oss?

Da har du en  "egenandelsfordel". Det betyr at for hvert skadefrie år du har, samler du opp penger som kan brukes til å betale hele eller deler av egenandelen om du skulle få en skade. Du finner din oppsparte egenandelsfordel på Mine sider

Spørsmål vi ofte får ved sykdom og skade på hund

Kan dere betale veterinæren direkte?

Ja, vi kan betale fakturaen direkte til alle veterinærer, hør med veterinæren om de også tilbyr en slik ordning. Vi krever bare at veterinæren sender oss nødvendig dokumentasjon, som oftest er det journal og faktura. Du trenger ikke å forhåndsregistrere saken hos oss, vi får alt vi trenger fra veterinæren. 

Er du veterinær, og skal sende oss krav?

Benytt e-post: direkteoppgjor@if.no

Hvordan får jeg refundert utgiftene mine?

Slik får du dekket utgiftene dine

Meld skaden på nett, og legg ved kvitteringene dine.  

Meld skade

Skal du ettersende kvitteringer?  

Da kan du svare på e-posten vi sender deg når skaden er registrert, og legge ved kvitteringene der. Når vi har mottatt alle kravene, refunderer vi det beløpet du skal ha.

Hvordan betaler jeg egenandelen?

Hvis vi betaler fakturaen direkte til veterinæren, skal også du betale din egenandel til veterinæren. Dette skjer gjerne etter at vi har beregnet erstatningssummen og gitt deg og veterinær beskjed om det.

Hvis du betaler hele fakturaen selv til veterinæren, vil vi trekke fra egenandelen når vi sender deg penger tilbake for utleggene dine.

Hvor mye kan jeg få i erstatning?

Forsikringssummen på veterinærforsikringen er det maksimale beløp som kan bli utbetalt i forbindelse med behandling av sykdommer og ulykker som hunden er utsatt for i forsikringsåret. Forsikringssummen finner du på Mine sider.

Kan jeg endre forsikringssum i løpet av et forsikringsår?

Du har mulighet til å øke forsikringssummen for veterinærutgifter i løpet av forsikringsåret. Når du utvider forsikringssummen, begynner den først å gjelde 20 dager etter at den ble kjøpt. Økningen vil kun gjelde for nye sykdommer, ikke for sykdommer og skader som oppsto før endringen ble gjort. 
Vil du endre forsikringen din? Kontakt oss

Vi hjelper deg

Skriv til oss
Ring 21 49 24 00
Vår postadresse er:
If, Postboks 240, 1326 Lysaker

Fant du det du lette etter?

Vi vil gjerne ha din tilbakemelding. Det hjelper oss å lage et bedre nettsted. 

Gi din tilbakemelding