Pensjonist? Her er våre forsikringstips

Å bli pensjonist innebærer ofte forandringer i livssituasjonen, som igjen kan påvirke forsikringsbehovet ditt. Her vi samlet noen gode tips!

Her har vi samlet fem forsikringstips til deg som har gått av med pensjon.

1. Har du forsikret deg selv?

Hvis du tidligere hadde forsikringer gjennom arbeidsgiveren din, er det viktig å sjekke at du ikke plutselig står uten forsikring. Offentlige støtteordninger er begrenset hvis du rammes av en ulykke eller sykdom som påvirker livssituasjonen din.

Med Godt voksen, en personforsikring for deg over 60 år, kan du få erstatning hvis du havner på sykehus eller blir alvorlig syk. Pengene kan brukes på for eksempel behandling som ikke er dekket av det offentlige eller hjelp til avlastning. Les om Godt voksen.

Vi anbefaler også personforsikringene Helseforsikring og Kritisk sykdom. Helseforsikringen dekker operasjoner, behandlinger og spesialistkonsultasjoner ved sykdom og skade, mens Kritisk sykdom gir deg blant annet en engangsutbetaling opptil 1,5 millioner kroner ved bestemte sykdommer og skader. Begge forsikringene kan kjøpes frem til du fyller 70 år og varer livet ut.

2. Trygghet på reisen

Er det på tide å virkeliggjøre drømmereisen? Reiseforsikring er lurt å ha i tilfelle noe skulle skje på reisen. Sannsynligheten for at du blir syk og må avbestille kan øke med alderen, og det samme gjelder et eventuelt behov for medisinsk hjelp på selve turen.

Vi tilbyr både enkeltreiseforsikring og helårs reiseforsikring. Hvis du reiser utenlands flere ganger i året, eller på lengre reiser, kan det lønne seg med en helårs reiseforsikring. Da er du i tillegg forsikret hver dag når du forlater hjemadressen din – som på butikken, hytta eller på familiebesøk. Les om reiseforsikringen vår.

3. Endret behov for kjøring?

Har du kjørt mye bil tur/retur jobben? Eller vil du kanskje kjøre mer bil fremover? Husk å justere den årlige kjørelengden, så blir prisen på bilforsikringen din korrekt. Slik kan du enkelt endre kjørelengden.

4. Bli boende eller flytte?

Har du planer om å flytte? Ta kontakt med oss, så oppdaterer vi husforsikringen for deg. Du kan enten ringe eller skrive til oss. Hvis du har en innboforsikring hos oss kommer den automatisk til å følge deg når du endrer adresse i Folkeregisteret.

5. Rabatter og fordeler

Forsikrer du hjemmet/innboet ditt kombinert med bil, får du 15 % rabatt på stort sett alle forsikringene dine hos oss. Du får også 300 kroner satt av på en egenandelskonto for hvert skadefrie år du har som kan brukes til å dekke egenandelen hvis du skulle få en skade. Legger du til en personforsikring får du 400 kroner i egenandelsrabatt hvert år. Les om fordelsprogrammet vårt.

Vi tilbyr også flere nyttige kontrakter som er enkle i bruk, blant annet framtidsfullmakt og bruktbilkontrakt. Sjekk ut kontraktene her.

Er du usikker på om du er riktig forsikret? Ta gjerne kontakt med oss, så hjelper vi deg!