5 forsikringstips

for ferske pensjonister

Det å slutte å arbeide og bli pensjonist innebærer store forandringer. Blant annet kan forsikringsbehovet ditt plutselig endre seg. Her vi samlet noen tips.

Gå igjennom hvilke forsikringer du har og finn ut om du har riktig type forsikring. Det er kanskje ikke så lett, men vi hjelper deg gjerne. Du kan bestille en kostnadsfri forsikringsgjennomgang hos oss. Kontakt vår kundeservice eller ring oss på 21 49 24 00.

5 forsikringstips

1. Har du forsikret deg selv?

Hvis du tidligere hadde forsikringer gjennom arbeidsgiveren din, er det viktig å sjekke at du ikke plutselig står uten forsikring. Offentlige støtteordninger er begrenset hvis du rammes av en ulykke eller sykdom som påvirker livssituasjonen din. Med en personforsikring for voksne over 60 år, kan du få erstatning hvis du havner på sykehus eller blir alvorlig syk. Pengene kan brukes på for eksempel behandling som det offentlige ikke dekker eller hjelp til avlastning.

Les om forsikringen Godt voksen

2. Bileier på en annen måte

Har du kjørt tjenestebil tidligere og skal nå ut på bilmarkedet, finnes det ulike alternativer du kan undersøke. Billeasing har blitt populært og da inngår ofte bilforsikring i leasingavtalen. Hvis du skal kjøpe en bil, trenger du en egen bilforsikring. Hvis du allerede har en bil, kan det være verdt å vurdere hvor mye du skal kjøre med den. Blir det like mye som tidligere, eller kommer du kanskje til å kjøre mer enn tidligere? Endre i så fall kjørelengden du har på forsikringen, slik at den stemmer overens med antallet mil du kjører.

Les mer om bilforsikring

3. Trygghet på reisen

Er det på tide å virkeliggjøre drømmereisen? Reiseforsikring er fint å ha i tilfelle det skjer noe på reisen. Sannsynligheten for at du blir syk og må avbestille en reise blir større jo eldre du er. Det blir også mer sannsynlig at du får behov for medisinsk hjelp. Alle som blir syke, ønsker trygg og god behandling.

Vi tilbyr både forsikring for enkeltreise og helårsreiseforsikring. Hvis du reiser utenlands flere ganger i året, eller har lengre reiser, kan det lønne seg med en helårsreiseforsikring. Super helårs reiseforsikring dekker inntil 60 sammenhengende reisedager. I tillegg er du forsikret på alle små og store reiser gjennom hele året.

Les våre reisetips

4. Bli boende eller flytte?

Uansett om du skal bli boende eller om du skal flytte, er det lurt å se over innboforsikringen din. Står navnet på alle som bor sammen med deg i forsikringsavtalen? Det er en forutsetning for at de skal bli dekket av forsikringen. Hvis du planlegger å flytte, trenger du forsikring for den nye adressen din. Hvis du allerede har en innboforsikring hos oss, kommer den automatisk til å følge deg når du endrer adresse i Folkeregisteret.

Les om innboforsikring

5. Rabatter og fordeler

If fordelsprogram gir rabatt på forsikringene dine, og mulighet til å spare opp egenandelsfordel, som kan brukes til å dekke egenandelene hvis du skulle få en skade. Forsikre hjemmet ditt og bilen din hos oss, så får du 15 % rabatt og 300 kr satt av på en egenandelskonto for hvert skadefrie år.

Les om If fordelsprogram