Forsikringer for deg som er ung

Det er viktig å være forsikret – uansett alder. Skulle du for eksempel skade deg på sykkel, bli frastjålet PC-en eller bli syk på utenlandstur, er det godt å ha forsikringer som hjelper deg praktisk og økonomisk. 

Hvilke forsikringer trenger jeg?

De viktigste forsikringene som ung er reiseforsikring, innboforsikring og ulykkesforsikring. Disse forsikringene er inkludert i If Start, og er en god pakkedeal for deg som jobber eller studerer i Norge eller Norden. Vi anbefaler denne forsikringen uavhengig om du bor hjemme eller ei, spesielt på grunn av ulykkesforsikringen. Skulle du bli utsatt for en ulykke som fører til invaliditet, kan du få erstatning på opptil 1 million kroner. 

Les mer om If Start

Når bør jeg kjøpe forsikring?

Vi anbefaler at du kjøper If Start når du har fylt 18 år. Du kan beholde forsikringen så lenge du ønsker. 

Er jeg dekket gjennom familiens forsikringer?

Hvis du bor hjemme og har din folkeregistrerte adresse hos en av foreldrene dine (eller begge), er du dekket av deres innboforsikring. Denne gjelder inntil 2 år etter at du har flyttet ut, for eksempel på grunn av folkehøgskole, studier eller førstegangstjeneste, såfremt du ikke har meldt adresseendring i Folkeregisteret.

Hvis familien din har en reiseforsikring av typen familieforsikring er du også dekket av denne frem til dagen du fyller 21 år. Det er forutsatt at du har samme bostedsadresse i Folkeregisteret som en foreldrene dine og oppholder deg i Norge. 

Bilforsikring for unge

Skal du ta lappen eller har du kjøpt din første bil? Hos oss får du 60 % startbonus, og bruker du appen vår Lappen i forbindelse med øvelseskjøring, får du hele 70 % startbonus!

Mer info!

Studentforsikring i utlandet

Skal du på utveksling eller studere fulltid i utlandet mer enn seks måneder? Med forsikringen Student i utlandet får du innbo-, ulykke-, sykdom- og helårs reiseforsikring for en god pris!

Les om forsikringen