Når du flytter ut

Har du flyttet for deg selv, sammen med en venn eller i et kollektiv? Her ser du hvilke forsikringer det er lurt å ha på plass i din nye tilværelse!


Takk for gode skussmål!

Har du råd til en ny PC hvis den skulle bli stjålet? Og klarer du å dekke sykehusregningene hvis du skulle bli syk på utenlandsreise? Her har vi samlet noen råd om hvilke forsikringer du bør ha når du flytter for deg selv.

Forsikringer for deg som har flyttet ut

Vi anbefaler først og fremst If Start som er en genial og rimelig pakkedeal for deg som er ung. Denne inneholder innboforsikring, reiseforsikring og ulykkesforsikring, og dekker det meste av skader og uhell som kan oppstå. If Start Super dekker i tillegg uhellsforsikring og bekjempelse av skadedyr og insekter i hjemmet. Pakken kan kjøpes fra du er 18 til 26 år, og du kan beholde den så lenge du ønsker. Forsikringen gjelder i Norden, mens reiseforsikringen som er inkludert i pakken gjelder i hele verden.

Her er noen av fordelene med If Start:

  • Innboet ditt er dekket med inntil 300 000 kroner ved blant annet tyveri, vann- og brannskader.
  • Reiseforsikringen gjelder fra du forlater bostedsadressen din, og dekker blant annet utgifter ved sykdom eller ulykke på reisefot, forsinket bagasje og tyveri/skade på bagasje og eiendeler.
  • Ulykkesforsikringen gir deg økonomisk trygghet hvis du blir alvorlig skadet i en ulykke, og gir deg erstatning på inntil 1 million kroner.

I tillegg tilbyr If Start en ekstra trygghet for deg som er student. Du får inntil 100 000 kroner hvis du må avbryte studiene dine på grunn av sykdom eller ulykke.

Les om If Start

Når du deler bosted med andre

Bor du i et bofellesskap, eller deler leilighet med venner eller andre, må alle ha hver sin innboforsikring. Dersom du har flyttet sammen med kjæresten din, og begge har meldt flytting til samme adresse, trenger dere kun én felles innboforsikring. Blitt samboer? Her er noen gode råd!

Er jeg dekket av forsikringene til foreldrene mine? 

Så fort du har endret din folkeregistrerte adresse er du ikke lenger dekket av forsikringene til foreldrene dine. Da trenger du egen innbo- og reiseforsikring. Har du derimot ikke endret adressen, og familien din har reiseforsikring for hele familien, er du dekket av denne frem til du fyller 21 år (så lenge du oppholder deg i Norge). Innboforsikingen deres gjelder også opptil 2 år etter du har flyttet ut, såfremt du ikke har meldt adresseendring.

Er det andre forsikringer jeg trenger?

Hvis foreldrene dine har barneforsikring i If som gjelder for deg, gjelder denne til du fyller 25 år. Barneforsikringen dekker sykdommer og skader, og eventuell fremtidig arbeidsuførhet. Den er derfor et godt tillegg til If Start. Hvis du ikke har en barneforsikring, bør du vurdere andre personforsikringer som gjelder hvis du skulle bli skadet i en ulykke eller rammet av en alvorlig sykdom.

Sjekk vår personforsikringskalkulator