Bunadforsikring

Med en verdisakforsikring av bunaden din kan du gå 17. mai trygt i møte.​​​​​​

Bunaden er en festdrakt som kan brukes hele året, både til bryllup, konfirmasjon og ikke minst 17. mai. Den er et unikt stykke håndverk og en stor investering. Et uhell med bunaden din kan derfor medføre store kostnader.

En bunadforsikring dekker alle typer skader som skjer plutselig og uforutsett, uansett hvor det skjer. Forsikringssummen velger du selv utifra verdien på bunaden din. Husk å medregne verdien på bunadsølvet.

Egenandelen er kun 500 kroner per skade, i motsetning til mange andre forsikringsselskaper som har 10 prosent av skadekostnad eller minimum 1 000 kr i egenandel.

​​​Verdisakforsikring

En bunadforsikring er en verdisakforsikring og forutsetter at du har enten bil-, innbo- eller husforsikring hos If.

Skade

Dekker alle uhell og skader som skjer plutselig og uforutsett. For eksempel er du forsikret hvis bunaden din får en rift i 17. mai-toget.​​

Tyveri

​Dekker dersom bunaden eller bunadsølvet blir stjålet.

Dekkes ikke

  • ​Slitasje, feil ​eller mangler ved gjenstanden
  • Insekter og mark
  • Utleie​

Forsikringssum og pris

Typisk verdi for en bunad er mellom 30 000 og 60 000 kroner. En bunad til 30 000 kr koster vanligvis mellom 250 og 300 kr i året å forsikre. En bunad til 50 000 kr koster vanligvis mellom 300 og 500 kr i året.

Vi kan dessverre ikke gi nøyaktig pris på generelt grunnlag, da prisen beregnes i hvert tilbud. Derfor kan du også oppleve å få en høyere pris enn i eksemplet over. Prisen er blant annet avhengig av om du har andre forsikringer hos oss, og om du er fordelskunde.

​Få tilbud på bunadforsikring​

Les mer: Verdisakforsikring dekker nesten alle typer skader

Super innboforsikring

Dersom du har Super innboforsikring har du dekning mot uhell, i tillegg til brann og tyveri, men da med egenandel på 4 000 kroner.

Reiseforsikring

En reiseforsikring kan dekke tyveri eller tap av bunad ved mistet bagasje, men dekker ikke uhell ved bruk.

Verdisakforsikring

En verdisakforsikring av bunaden din dekker alle skader som skjer plutselig og uforutsett, med kun 500 kroner i egenandel.