Pass på båten – også om vinteren!

Det er ikke alltid like fristende å dra ned i båthavnen eller på opplagsplassen i minusgrader og snøfokk. Men turene kan spare deg for mange bekymringer og ikke minst kostnader.

Båthavn på vinterstid

Som båteier er det viktig å ikke glemme båten om vinteren. Faktisk skjer så mye som én tredjedel av alle båtskader i vinterhalvåret. Det er derfor viktig å se til båten, og ikke minst ha kaskoforsikring også om vinteren.

Oppdag skader i tide

Mange skader kunne vært unngått med regelmessig tilsyn og forbyggende tiltak.

Store skader kan oppstå hvis man ikke oppdager hendelser tidlig. Selv om det er en skader som dekkes av forsikringen, kan det få konsekvenser for oppgjøret hvis det viser seg at båten ikke har hatt tilstrekkelig tilsyn.

Oppdager du skaden tidlig er det også betydelig større sjanse for å få den utbedret før sesongstart. Kapasiteten på båtverksteder er ofte begrenset på vårparten.

Les også: Riktig vinteropplag av båten

Tyveri

Det samme gjelder ved tyveri. Blir for eksempel motoren din stjålet, er det en stor fordel å få meldt dette raskt. Da er det mulig å få erstattet motoren før sesongstart og eventuelt reparert skader i forbindelse med tyveriet.

Gjør båten din identifiserbar

Det er ikke lett å finne båtens registreringsnummer under presenningen. Synliggjør derfor kontaktinformasjon eller registreringsnummeret på presenningen eller annet synlig sted på båten.. Da kan andre ha muligheten til å få tak i deg hvis de ser at båten trenger tilsyn eller ser noe mistenkelig!

Skulle det skje noe med båten din i løpet av vinteren, er vi her for deg. Ikke nøl med å ta kontakt med oss, så skal vi gjøre det vi kan for å hjelpe deg!

Relaterte artikler