Er reiseforsikringen på kredittkortet bra nok?

Reiseforsikring på kredittkort dekker ikke alltid like mye eller det samme som en ordinær reiseforsikring. Her ser du hva du må huske på!

Kredittkort fra for eksempel Mastercard tilbyr ofte reiseforsikring inkludert i kortet, uten at du trenger å betale noe ekstra. Men det er noen faktorer å huske på før du bestiller tur og setter kurs.

Husk å betale minst halvparten på kredittkortet

Reiseforsikringen i kredittkort gjelder så lenge du betaler minst halvparten av reisekostnadene med kortet. Dette er imidlertid grunnen til mange forsikringsklagesaker. Det kan fungere fint så lenge du betaler for hele reisen under ett, men hvis for eksempel andre har lagt ut for billetten din, risikerer du å oppdage at du ikke er dekket av kredittkortets reiseforsikring likevel.

Du bør også være klar over at mange kredittkortforsikringer har krav om at enten flyreisen eller overnattingen er betalt med kortet for at forsikringen skal gjelde. 

Sjekk at hele familien er forsikret

Mens en helårs reiseforsikring dekker både samboer/ektefelle og mine, dine og våre barn under 21 år, dekker noen kredittkortforsikringer kun kortets eier pluss de tre yngste reisende. Noen har også krav om at kortets eier er med på reisen. Husk å sjekke opp dette!

Sett deg godt inn i vilkårene

Det er lurt å sette seg godt inn i hva kredittkortforsikringen dekker. For eksempel kan det være lavere erstatningssummer når det gjelder avbestilling, forsinket bagasje, forsinket ankomst, tyveri og skade på bagasje.

Egenandelene kan også være høyere enn ved vanlig reiseforsikring. I kredittkortforsikring er det som regel egenandel på 500 – 1 000 kroner per skade. Med reiseforsikring for helår eller enkeltreiseforsikring hos oss er det ingen egenandeler bortsett fra uhellsskader, som for eksempel knust mobil.

Husk å sette deg godt inn i vilkårene, og sjekk spesielt disse punktene: 

  • Hvem er dekket av forsikringen?
  • Hvilke krav stiller reiseforsikringen for at den skal være gjeldende?
  • Hva er erstatningssummene i forsikringen? 

Fordelene med egen reiseforsikring

En reiseforsikring fra If Europeiske dekker deg i det du forlater hjemmet ditt, hver dag – hele året. Den viktigste fordelen med en vanlig reiseforsikring er at du slipper å bekymre deg for om den gjelder for turen du er på, om den dekker hele familien eller bare deler av den samt erstatningssummene.