Reiseforsikringen på kredittkortet ditt dekker ikke alltid like mye eller det samme som en ordinær reiseforsikring.  Sjekk at du har dekningen du trenger når du drar på ferie.

Kredittkort fra for eksempel Mastercard tilbyr ofte reiseforsikring inkludert i kortet. Fordelen med denne reiseforsikringen er at siden den er inkludert i kortet ditt, slipper du å betale noe ekstra. Du er forsikret på reisen – så lenge du husker å betale minst halvparten av reisekostnadene med kredittkortet.

Halvparten av reisens kostnad må være betalt med kredittkortet

Dette er imidlertid grunnen til mange forsikringsklagesaker. Det er ikke alltid så lett å huske å betale med kredittkortet. Det kan fungere fint så lenge du betaler for hele reisen under ett, men hvis for eksempel andre har lagt ut for billetten din, eller om du drar på bilferie og betaler noe av bensinen med et annet kort, risikerer du å oppdage at du ikke er dekket av reiseforsikring likevel.

Du bør dessuten være klar over at mange kredittkortforsikringer også har krav om at enten flyreisen eller overnattingen er betalt med kortet for at forsikringen skal gjelde. En reiseforsikring fra Europeiske dekker deg derimot i det du forlater hjemmet ditt. Hver dag, hele året.

Vær obs på familieturer

Mens en helårs reiseforsikring dekker både samboer eller ektefelle og mine, dine og våre barn under 21 år, dekker noen kredittkortforsikringer kun kortets eier pluss de tre yngste reisende. Noen har også krav om at kortets eier er med på reisen.

Mann står på et kjøkken med mobilen

Lavere erstatning enn på helårs reiseforsikring
Du bør også være klar over at det ofte er lavere erstatningssummer på reiseforsikringer som er inkludert på kredittkort. Dette gjelder både erstatningssummer på avbestilling, forsinket bagasje, forsinket ankomst, tyveri og skade på bagasje.

Les vilkårene nøye
For å ta rede på om kredittkortforsikringen gir deg dekningen du trenger når du skal reise, bør du sjekke vilkårene nøye.

Undersøk spesielt:

  • Hvilke krav stiller reiseforsikringen for at den skal være gjeldende?
  • Hvem er dekket av forsikringen?
  • Sjekk erstatningssummene opp mot hva reisen din koster, og hvor mye det vil koste å erstatte bagasjen du tar med deg.

Egenandel ved skade
Egenandel er det du selv må betale ved en skade. På kredittkortforsikring er det som regel egenandel på 500 – 1 000 kroner per skade. Med  reiseforsikring for helår eller enkeltreiseforsikring i If er det ingen egenandel utenom uhellsskader, som for eksempel knust mobil.

Fordeler med egen reiseforsikring
Den viktigste fordelen med en vanlig reiseforsikring er at du slipper å bekymre deg for om den gjelder på turen du er på, og om den dekker hele familien eller bare deler av den.