Avbestillingsforsikring

Avbestillingsforsikring er inkludert i flere av våre reiseforsikringer, men ikke alle. Det gir en ekstra trygghet i tilfelle noe uforutsett skulle skje, og du ikke får reist som planlagt.

Har du forsikringen inkludert?

Har du Standard eller Super Helårs reiseforsikring eller forsikringspakkene If Start eller Student i utlandet, er avbestillingsforsikring inkludert i forsikringen din. Har du derimot Enkeltreiseforsikring, må avbestillingsforsikring kjøpes som et tillegg. Du kan kjøpe forsikringen på nett eller ringe oss på telefon + 47 21 49 24 00.  

Hvordan fungerer avbestillingsforsikring?

For at avbestillingsforsikringen skal gjelde, må du ha kjøpt forsikringen før første innbetaling av reisen.  Avbestillingsforsikringen erstatter reisekostnadene dine dersom noe uforutsett oppstår som hindrer deg fra å reise. Det gjelder ved blant annet akutt sykdom, ulykke, dødsfall i nærmeste familie eller hvis noen i ditt nærmeste reisefølge blir forhindret fra å reise på grunn av for eksempel sykdom eller ulykke.  

Det betyr at du vil få erstattet utgifter til blant annet: 

  • Forhåndsbetalt transport som fly eller tog.
  • Utflukter, sportsarrangementer og kulturelle arrangementer.
  • Overnatting, for eksempel forhåndsbetalt hotell og leie av feriehus.

Husk å avbestill reisen der du kjøpte den (for eksempel flyselskap, utleier eller hotell) og undersøk hva du kan få refundert. Det du ikke får tilbakebetalt, kan du søke om å få erstattet hos oss.

Trygghet i innerlomma

Vi har god kunnskap om hvilke leger og sykehus som er trygge å bruke verden over. I If Europeiske-appen finner du nærmeste og beste hjelp.

Last ned appen til iPhone
Last ned appen til Android

Les mer om appen

Ofte stilte spørsmål