Ansvarsforsikring

Ansvarsforsikringen er lovpålagt for å få lov til å kjøre bilen på veien. Den dekker skader på fører, passasjerer, andres kjøretøy og andres eiendom.

Siden ansvarsforsikringen skal gi erstatning til personer som har fått skader på eiendelene sine eller har blitt skadet i bilulykke, er det lovpålagt å ha ansvarsforsikring.

Om du ikke har ansvarsforsikring vil du være personlig erstatningspliktig for alle materielle skader du måtte forårsake. Det gjelder alt fra parkeringsbulker, til store og omfattende skader. Enda alvorligere er det hvis du forårsaker personskade. Da kan erstatningen kan komme opp i millionsummer.

Bilansvarsloven (BAL) dekker "ferdagods", ting fører eller passasjer har på eller med deg for turens skyld, som blir skadet i et uhell, som for eksempel klær.

Hvis du har avskiltet bilen og meldt det til Statens vegvesen så trenger du ikke ansvarsforsikring.

Ofre i en ulykke med en ukjent, utenlandsk eller uforsikret bil får erstatning fra Trafikkforsikringsforeningen (TFF).​ Trafikkforsikringsforeningen er et samarbeidsorgan for alle forsikringsselskapene i Norge som tilbyr ansvarsforsikring for bil. Trafikkforsikringsforeningen vil deretter forsøke å kreve regress fra sjåføren som var ansvarlig for ulykken.

Bilforsikring

Vi har markedets beste bilforsikring med 40 % startbonus, og opptil 75 % bonus på bil nummer to. 

Sjekk pris på bilforsikring

Hvilken forsikring skal du velge?

Hva er forskjellen mellom ansvar, delkasko, kasko og Super?

Vi guider deg