Dette er Martin.

Han er mer enn en skaderådgiver.
Han er også en som verner om det som betyr mest.

Bli Martins kollega

Martin er en ekte bilentusiast. Omtrent 75 forskjellige biler har etter tur erstattet hverandre i oppkjørselen hans; hver bil både omhyggelig utvalgt og vedlikeholdt. Men til tross for sin lidenskapelige interesse for biler, er kunden utvilsomt viktigst for ham i rollen som skaderådgiver for Ifs bilmerkeforsikring:

«Jeg setter alltid mennesket først – bilen er bare metall og lakk. For meg handler det om å hjelpe kunden så mye jeg kan uansett hva som har skjedd. Det er ingen skadesak som er for liten, og alle har sine egne individuelle erfaringer som jeg må møte sammen med dem.»

En berging utenfor boksen kan utgjøre en stor forskjell

- Uansett hva som har skjedd med kunden, er det min oppgave å sørge for at skadebehandlingen blir så friksjonsfri som mulig, sier Martin. Hvis vi vil ha fornøyde kunder, må vi hjelpe dem hele veien. De skal føle at vi er ved deres side gjennom hele prosessen – fra start til mål. Og hvis det er personskader, ringer jeg alltid etter et par uker bare for å høre hvordan det går med kunden.

Martin prøver å strekke seg litt ekstra når ting er veldig kompliserte. Han forteller oss om en familie som hadde motorstopp 250 km hjemmefra. En skade som på grunn av Corona-pandemien fikk ham til å tenke utenfor boksen.

- Normalt blir bilen slept til nærmeste verksted. Kunden kan deretter hente den selv etter reparasjonen. Men å tvinge kunden til å ta en lang reise med tog for å få bilen tilbake, føltes ikke bra da pandemien slo til. Jeg sørget for at den kunne repareres på et verksted i nærheten av huset deres i stedet. En liten detalj i det store bildet, men likevel noe som betydde mye i den spesielle situasjonen på den tiden.

Bærekraft og kundetilfredshet går hånd i hånd

 Ingen dager er like som skaderådgiver, og det motiverer Martin. Han får bruke både sin analytiske evne og interessen for mennesker i det daglige arbeidet.

- Det er like mange forskjellige skadekrav som det er kunder, sier Martin. Det er det som gjør jobben så morsom – at den er så variert. Jeg er spesielt drevet av de litt mer komplekse oppgavene. Der jeg får jobbe nært kunden, men også mine fantastiske kolleger i teamet og kanskje andre avdelinger her på If. Det kan virkelig være et lagarbeid å finne den beste løsningen.

Vil du vite mer?

Les mer om hvordan det er å jobbe hos If, og se våre ledige stillinger. Kanskje du finner noe som er akkurat ditt neste steg i karrieren.

Se alle ledige stillinger
Jobb hos oss

Selv om hovedfokuset alltid er på kunden, er det flere parametere å ta i betraktning ved behandling av et krav. Bærekraft er et viktig område hos If, som streber etter at alle reparasjoner skal utføres med et så lite økologisk fotavtrykk som mulig.

- Vi jobber med autoriserte verksteder, som i likhet med oss, jobber mot klare bærekraftsmål, sier Martin. Det er også viktig å finne og foreslå smarte løsninger ut ifra et miljøperspektiv. Det kan være mulig å polere en skade i stedet for å male hele døren på nytt. Og ved brannskader kan bilen ofte reddes gjennom godt restaureringsarbeid. Slik jeg ser det, er denne tilnærmingen fordelaktig både for oss og kundene – fordi et bærekraftig valg ofte går hånd i hånd med en rask og god kundereise.

Følg oss på LinkedIn

Få bedriftsnyheter og info om ledige stillinger.