Dette er Johannes

Han startet som forsikringsrådgiver.
Nå har han tatt sats inn i en ny, spennende rolle i If.Annonse for deltid legges ut i sommer - følg med!

Johannes er det perfekte eksempel på mulighetene som venter deg som ansatt i If. Om du er villig til å gripe dem, ligger det store muligheter og venter på deg til både personlig og faglig utvikling. Og det var nettopp det Johannes gjorde.

Økonomisk stabilitet som student

Johannes begynte som forsikringsrådgiver i If mens han studerte. Han jobbet også sammen med flere av de han studerte sammen med, så det var ikke bare en jobb, men like mye sosialt. Johannes trekker også frem det økonomiske som et stort pluss når man er student:

"Du tjener ganske bra som student i If! Du får en kickstart på livet etter studiene. Jeg kunne gå rett ut og kjøpe leilighet!"

Kontorene i Trondheim ligger veldig sentralt til, og det gjør også sitt til at det blir et så godt miljø blant de ansatte.

- Samholdet blant oss som jobbet kveld ble veldig sammensveiset. Ofte stakk vi ut en tur etter jobb, så du har liksom alltid noen å finne på noe sammen med. Vi ble som en vennegjeng, noen både studerte og jobbet jeg sammen med.

Springbrett til videre karriere

Jobben som forsikringsrådgiver i If gir deg et fortrinn hvis du skal søke deg videre etter studiene. Jobben er relevant innenfor veldig mange områder og krever kompetanse som kommer til nytte i alle jobber. Selv om jobben innebærer salg og budsjettoppnåelse, er det viktigste for oss at du er en omtenksom rådgiver med hjertet på rett plass, som ønsker det beste for våre kunder.

- Jobben som rådgiver er ekstremt nyttig. Jeg lærte meg å snakke med alle slags mulige folk, fra litt usikre eldre damer til skråsikre menn. Det er en nyttig erfaring uansett hva man skal drive med etterpå, jeg lærte meg å bli veldig tilpasningsdyktig i kommunikasjonen med kundene.

Johannes jobber nå som forretningsanalytiker i Produkt & Pris hos If, og han er 100% sikker på at han ikke hadde hatt den jobben om han ikke først hadde kommet fra forsikringsrådgiverstillingen.

- If er et stort nordisk konsern med mange interne muligheter. Jeg tenkte fra starten at jeg hadde en plan om å fortsette i If etter studiene og så dukket det opp en stilling som passet mine interesser. Jeg opplevde at jeg har alle muligheter til å utvikle meg den veien jeg vil her i If.

Det å ha jobbet som forsikringsrådgiver gir en stor kunnskap og innsikt i hva som er viktig for kundene. Dette gir et fortrinn i andre stillinger i if, å se menneskene i alle produktene, systemene og verktøyene. Dataene han leser på andre siden nå som forretningsanalytiker i Pris & Produkt, er den samme dataene han la inn som forsikringsrådgiver i sin tid. Det har satt ting i perspektiv for Johannes:

"Som tidligere rådgiver har jeg så god kunnskap om dataene. Jeg kan også gjøre enkelte oppgaver selv fremdeles uten å måtte spørre andre. Så jeg vil si at jeg kanskje også klarer å jobbe mer effektivt. Jeg blir også en «fagperson» for andre siden jeg forstår tallene bak."

Johannes avslutter med at If er en veldig seriøs og ordentlig arbeidsgiver, det er ryddige forhold og ingen spisse albuer. Her unner man hverandre å lykkes og det blir det både et godt arbeidsmiljø og læringsmiljø av!