Dette er John

Han er analytiker på papiret.
Og håndverkernes hjelper på ordentlig.

Bli Johns kollega

Etter studier i teknisk fysikk og finansiell modellering lå flere karriereveier åpne for John. Han søkte på Ifs nordiske traineeprogram som analytiker, og skjønte allerede på første intervju at analyse i forsikringsverdenen er mye mer enn han forestilte seg. Å ikke være begrenset til matematikk, men også få muligheten til å jobbe med risiko i det virkelige liv, vekket Johns interesse.

«Å jobbe som analytiker i If handler om så mye mer enn risikoanalyse. Det handler om å forstå samfunnet og hvordan vi lever. Vi forsøker å forutsi hvordan skader og risiko vil forandre seg over tid. Og vi gjør det for kundene våre – slik at vi kan gi dem den riktige beskyttelsen og være ved deres side. Det føles bra å kunne bidra til den tryggheten.»

Vi vil være best på risiko så vi kan hjelpe mennesker og bedrifter.

– Det var virkelig full fart fra første dag, sier John og tenker tilbake til starten på traineeprogrammet. Jeg startet i et nordisk team som fikk ansvar for prissetting av bedriftsforsikringer. Det er motiverende å kunne fokusere på den typer analyser, på kundenivå.

Johns jobb kunne for eksempel være å forutse hvilke risikoer en håndverker møter. Basert på den analysen skreddersys det en forsikring, slik at kunden kan bygge vinterhager i ro og fred – trygt forsikret.

– I if er analyse så mye mer enn kurver og grafer, konstaterer John. Vi vil være best på risiko sånn at vi kan hjelpe mennesker og bedrifter når ulykken er ute. Det gir en god følelse.

Man oppmuntres til å komme med nye idéer og sette dem ut i livet.

For å forstå kundenes liv og forsikringsbehov kreves en enorm mengde data, og det gjelder å hele tiden ligge i forkant når samfunnet endrer seg.

– Allerede da vi var i traineeprogrammet ble vi oppmuntret til å komme med nye idéer og sette dem ut i livet. Det andre halvåret som trainee var jeg med på å utvikle en helt ny prismodell for kjøretøyforsikringene våre.

I dag jobber John blant annet med å utforske en ny maskinlæringsmodell for å se hvordan den, sammen med de rette dataene, kan gjøre analysene enda mer treffsikre. Som alltid blir prosjektet gjennomført i tett samarbeid med kolleger fra ulike deler av organisasjonen.

Vil du vite mer?

Les mer om hvordan det er å jobbe hos If, og se våre ledige stillinger. Kanskje du finner noe som er akkurat ditt neste steg i karrieren.

Se alle ledige stillinger
Jobb hos oss

– Det tok ikke lang tid å få et stort kontaktnett i If, sier John. Vi som var traineer sammen hadde tett kontakt. Vi møttes på seminarer rundt om i Norden, og hadde uformelle møter over en kaffe regelmessig. Men det aller viktigste for virkelig å forstå tankesettet og virksomheten, var at vi umiddelbart ble en naturlig del av «businessen». Som analytiker i If sitter du ikke bare i et hjørne og regner. Her jobber vi virkelig sammen, med et felles mål for øyet – å gjøre livet tryggere for kundene våre.

Følg oss på LinkedIn

Få bedriftsnyheter og info om ledige stillinger.