Med FirstVet kan du snakke med veterinæren på nett

Det er ikke alltid så enkelt å få med katten til veterinæren. Nå kan du ta veterinærbesøket på mobilen i stedet.

Veterinærtime direklte på mobilen

Mange katter misliker å kjøre bil. Samtidig kan de også være skeptiske til å bli tatt med inn i et fremmed miljø som på et dyrlegekontor, for så å bli håndtert av en ukjent person. Dette gjør at mange katteeiere kvier seg for å dra til veterinæren.

Du har sikkert også vært i tvil om det er nødvendig å dra til dyrlegen med katten din. Alt er tross alt ikke like alvorlig.

Martine Fossem Nygaard, veterinær i If. Foto: If.
Martine Fossem Nygaard, veterinær i If. Foto: If.

Snakk med veterinæren over video

FirstVet er verdens første veterinærtjeneste på nett, og tilbyr videosamtaler med veterinærer via mobil eller nettbrett. I Norge har de 16 erfarne veterinærer som kan hjelpe deg og katten din uten at katten trenger å forlate sitt trygge og vante miljø.

Har du katteforsikring i If, har du tre gratis videokonsultasjoner hos FirstVet i året.

– Vi ønsket å tilby kundene våre et lavterskel veterinærtilbud og gjøre veterinærbesøket enklere – for både deg og katten din, forteller Martine Fossem Nygaard, veterinær i If.

Tilgang til veterinær raskt og enkelt

En veterinærtime hos FirstVet fungerer som en vanlig veterinærtime, men over video. Dyrlegene hos FirstVet kan blant annet hjelpe til ved oppkast og diaré, hoste, forgiftninger og øre- og øyeproblemer.

Har katten din skadet seg, kan du også få hjelp til å utføre førstehjelp og sårbehandling, eller få oppfordring om at du bør oppsøke en veterinærklinikk. De kan også gi deg informasjon om nærmeste klinikk som har åpent.

FirstVet gjør det enkelt og raskt å få hjelp fra en veterinær på nett. De har åpent alle dager 09-24, og du kan se neste ledige time i appen.

– Via video får dyrlegene hos FirstVet et inntrykk av allmenntilstanden til katten, og kan dermed anslå alvorlighetsgraden av sykdommen eller skaden. De kan for eksempel veilede deg i å ta tempen eller sjekke fargen på slimhinnene i munnen. På denne måten får de gitt råd og eventuelt henvist deg videre, dersom katten trenger ytterligere behandling. Men, blir katten din akutt syk eller alvorlig skadet, må du selvfølgelig oppsøke dyrlege med en gang, forteller Fossem Nygaard.

Trude Mostue, sjefsveterinær hos FirstVet. Foto: FirstVet
Trude Mostue, sjefsveterinær hos FirstVet. Foto: FirstVet

Hjelp uansett hvor du er

Trude Mostue er sjefsveterinær hos FirstVet. Hun er opptatt av muligheten FirstVet gir til å berolige deg som dyreeier over video, og gi veiledning i situasjoner hvor du ellers ikke vet hva du skal gjøre.

– De vanligste spørsmålene vi får er om sårstell, mage- og tarmproblemer, hudutslett og øyeproblemer. Katteeiere setter stor pris på å få hjelp fra en veterinær på nett fordi kattene deres hverken liker å kjøre bil eller å dra til veterinæren.

Å ha med seg veterinæren i lomma, gir en trygghet til deg som har kjæledyr. Uansett om du er på ferie, er langt unna veterinær eller bare er usikker på om du trenger å dra til veterinæren, har du alltid dyrlegen kun et tastetrykk unna.

Foto: Shutterstock / NTB Scanpix

Relaterte artikler