Besøk dyrlegen på nett

Nå kan du ta med hunden din til veterinæren uten å forlate hjemmet ditt. Eneste du trenger er internett og en mobil eller PC med kamera.

Veterinær Trude Mostue og hund

Å dra til dyrlegen er ikke alltid det enkleste å få til. Stresset hund, lange avstander, og den beryktede tidsklemma kan bidra til å gjøre veterinærbesøk til et onde. Men ofte et nødvendig et.

Men det er nødvendigvis ikke alle tilfeller som er like alvorlig. Du har sannsynligvis vært usikker på om du trenger en veterinær til å undersøke hunden med en gang, eller om du kan se an til neste dag. Og ofte ender du opp med å ta turen til veterinæren for sikkerhets skyld.

Atle C. Strøm, ansvarlig for hundeforsikring i If
Atle C. Strøm, ansvarlig for hundeforsikring i If

Veterinær på nett

Forsikringsselskapet If ønsker å gjøre veterinærbesøk enda enklere for både deg og hunden din. Med hundeforsikring i If kan du nemlig enkelt kontakte den digitale veterinærtjenesten FirstVet. Dette er en veterinærtjeneste som tilbyr videosamtaler med veterinærer via mobil, nettbrett eller PC.

På den måten kan du få hjelp fra en veterinær hjemme hos deg selv, hvor hunden befinner seg i sitt trygge og vante miljø.

Lavterskel veterinærtilbud som gir ekstra trygghet

– FirstVet er et lavterskel veterinærtilbud som er tilgjengelig hvor enn du befinner deg. De har åpent 9-24 alle dager, og du får som regel time forholdsvis kjapt. Her får du veiledning, råd om behandling og eventuelt henvisning videre ved behov, forteller Atle C. Strøm, produktsjef for hundeforsikring i If.

– Ofte kan hundeeiere være usikre på om det er nødvendig å dra til veterinæren, eller befinne seg langt unna nærmeste veterinær. Da er det godt å vite at veterinæren kun er noen tastetrykk unna. Vi synes FirstVet er et godt tilbud som vil gi kundene våre en ekstra trygghet i lomma.

Trude Mostue er sjefsveterinær hos FirstVet, og mener den digitale veterinærtjenesten passer perfekt for den typiske nordmannens aktive livsstil.

– Mange kontakter oss når de er på hytta på fjellet eller på tur i skogen. Jeg har til og med fått en henvendelse fra en familie som var på jordomseiling, de hadde med seg sin gamle hund og trengte hjelp midt ut på havet! Det er da jeg virkelig føler at vi nytte for oss – i situasjoner hvor du ellers ikke hadde visst hva du skulle gjøre, forteller Mostue.

Slipp unødvendige veterinærbesøk

Blir hunden din akutt syk eller hardt skadet, må du selvfølgelig oppsøke dyrlege med en gang. Men Strøm forteller at det i mange tilfeller er tilstrekkelig med en videosamtale i stedet for å reise til veterinærklinikken.

– Mildere mageproblemer som oppkast og diaré, kløende ører eller øyne, sårbehandling eller hudutslett, er blant de vanligste spørsmålene veterinærene hos FirstVet får. De får også mange henvendelser fra valpeeiere, som ofte har mange spørsmål. De kan rådgi om det er akutt behov for veterinærhjelp, eller om det er noe du selv kan gjøre for å hjelpe hunden din.

Les mer om FirstVet

Foto: FirstVet

Relaterte artikler