Sjekk reg nr for å finne ut om bruktbilen er et godt kjøp — før prøvekjøring

Visste du at du kan få mye informasjon om bruktbilens tilstand kun ved å sjekke registreringsnummeret? Nå kan du også enkelt avsløre svindel med kilometerstand.

Registreringsnummer bil

Kjøp og salg av bruktbil er et av områdene som innebærer flest klager. Vil du vite om bilen er et godt kjøp, må du som regel prøvekjøre bilen for å sjekke av de viktigste punktene.

Men visste du at registreringsnummeret alene kan gi deg mye informasjon om tilstanden på bruktbilen?

Bilhjelpen hjelper deg å skille kuppene fra katastrofene

Sjekk registreringsnummeret for å finne heftelser

Hvis selger har lånt penger og brukt bilen som sikkerhet for lånet, vil kreditoren eller långiveren tinglyse en heftelse på bilen. Dette kan for eksempel dreie seg om billån, noe som er ganske vanlig.

Men visste du at heftelsen følger bilen og overtas av ny eier når den selges? Det viktigste å tenke på hvis det er heftelser på bilen, er derfor at du er helt sikker på at heftelsene slettes før du betaler bilen og registrerer den på deg.

Sjekk om bilen har heftelser i Bilhjelpen

Bilens historikk kan avsløre juks med kilometerstand

Det lønner seg å få en oversikt over når bilen har vært gjennom EU-kontroll og servicehistorikk. En bil som har vært jevnlig på service, vitner om en eier som har vært opptatt av å ta vare på bilen.

Ved hver EU-kontroll rapporterer verkstedet kilometerstanden på bilen inn til Statens vegvesen. Derfor er det nå enklere å oppdage juks med kilometerstanden. Statens vegvesen vil likevel gjøre deg oppmerksom på at avvik i kilometerstand også kan skyldes tastefeil ved registrering.

Biler med tilstandsrapport

Har bilen gått gjennom en eierskiftekontroll hos Viking eller fått en tilstandsrapport fra et bilverksted,  vil du få grundige opplysninger om hvilken tilstand bilen er i. Den skal ta for seg alle viktige punkter, blant annet: motor, girkasse, bremser, hjuloppheng, batteri, klimaanlegg, sikkerhet og rust.

Bilhjelpen hjelper deg med å finne alle bilopplysninger

Biilhjelpen hjelper deg med å finne både heftelser, servicehistorikk og kilometerstand. Den beregner også bilens faktiske kostnader per måned.

Foto: NTB Scanpix / Terje Pedersen

 1. Dropp å sparke i bildekkene – sjekk dette når du skal kjøpe bruktbil

  Det å kjøpe bruktbil kan være en risikosport, og noe de færreste av oss er særlig godt trent for. Slik finner du ut om bilen du skal kjøpe egentlig er verdt pengene.

  12.01.2022
 2. Importere bil fra Tyskland og Sverige? Slik gjør du et trygt bilkjøp

  Det kan være penger å spare på å importere bil fra utlandet. Her får du våre fem beste tips for å unngå å kjøpe katta i sekken.

  11.11.2021
 3. Få rettshjelp dekket av bilforsikringen

  Visste du at bilforsikringen dekker utgifter til advokathjelp? Forsikringen kan hjelpe deg blant annet hvis bilen du har kjøpt viser seg å være katta i sekken.

 4. Lader du elbilen riktig hjemme?

  Feillading kan forårsake brann i både garasjen og i boligen din. Slik lader du elbilen trygt.

 5. Importere bil fra Tyskland og Sverige? Slik gjør du et trygt bilkjøp

  Det kan være penger å spare på å importere bil fra utlandet. Her får du våre fem beste tips for å unngå å kjøpe katta i sekken.

  11.11.2021
 6. Få rettshjelp dekket av bilforsikringen

  Visste du at bilforsikringen vår dekker utgifter til advokathjelp? Dette kan være til hjelp hvis du oppdager feil eller mangler ved bilen etter kjøp.

 7. Hva er et bilabonnement – og kan det lønne seg?

  Bilmarkedet er i endring og stadig flere velger nye former for bilhold. Familien Kamal valgte å abonnere på bil. – Et bilabonnement gjør alt enklere, mener de.

  30.09.2020
 8. Kasko eller delkasko? Slik velger du riktig bilforsikring

  Når du skal bytte bil, trenger du også ny forsikring. Men skal du velge Kasko, Delkasko eller kanskje Super? Lær forskjellen og hva det betyr for deg og bilen din.

 9. Alder eller kilometerstand – hva er viktigst når du kjøper bruktbil?

  De fleste sjekker både alder og kilometerstand når de ser på bruktbiler. Men ikke glem å ta en titt i serviceheftet.

  18.02.2021
 10. Dropp å sparke i bildekkene – sjekk dette når du skal kjøpe bruktbil

  Det å kjøpe bruktbil kan være en risikosport, og noe de færreste av oss er særlig godt trent for. Slik finner du ut om bilen du skal kjøpe egentlig er verdt pengene.

  12.01.2022
 11. Elbilguiden – alt du bør vite før du kjøper elbil

  Skal du kjøpe ny eller brukt elbil? Er rekkevidden lang nok? Og hva koster det egentlig å lade en elbil? Her får du svar på alt du lurer på.

  27.04.2023
 12. Ikke glem kjøpekontrakten når du skal kjøpe bruktbil

  En av de vanligste tabbene ved kjøp og salg av bruktbil er å ikke bruke kontrakt. Dette bør du huske på når du skal kjøpe bruktbil.

  31.07.2020
 13. Så lang rekkevidde har elbilen egentlig

  Usikker på om du kan stole på rekkevidden som oppgis av produsenten? Slik finner du ut hvor langt du kan kjøre elbilen før den må lades.

  08.12.2021