Denne garantien er gull verdt når du skal kjøpe bruktbil

Har du noen gang kjøpt bruktbil og krysset fingrene i salgsøyeblikket for at bilen er så bra som selgeren har sagt den er? Med If Bruktbilgaranti kan du senke skuldrene.

To kvinner ser etter bruktbil

Klager knyttet til kjøp av bruktbil er det Forbrukerrådet får flest henvendelser om. Selger og kjøper har ofte forskjellig oppfatning av hva som er sagt og gjort, og ofte kan det dukke opp problemer med bilen som det er vanskelig å vurdere om selger kjente til fra før.

Dessverre fører dette ofte til både stor frustrasjon og store økonomiske utgifter for den uheldige kjøperen.

Dekker feil som oppstår inntil 6 måneder etter kjøp

Kjøper du bruktbil gjennom forhandler, får du som regel en bruktbilgaranti på kjøpet. Men hva hvis du kjøper av en privatperson?

Det er her bruktbilgaranti fra forsikringsselskapet If kommer inn i bildet. Den gjelder for alle som kjøper bil via Finn, og er en enkel forsikring som gjør det langt tryggere å kjøpe bruktbil privat. Garantien sikrer deg mot alvorlige feil eller mangler som oppstår innen det har gått seks måneder, eller inntil du har kjørt 8 000 kilometer etter kjøp. Genialt, ikke sant?

Feil som var tilstede før bruktbilen ble solgt

Men hva med kjøpsloven, tenker du kanskje. Skal ikke den hjelpe troskyldige kjøpere mot å bli lurt? Jo, kjøpsloven hjelper deg ved feil og mangler som selger visste, eller burde visst om da bilen ble solgt. Den dekker derimot ikke feil og skader som oppstår etter kjøp.

Problemet oppstår derfor i tvilstilfellene. Kan du bevise at feilen var der før bilen ble solgt? Hvis ikke, blir det ofte ord mot ord, der du risikerer å måtte ta utgiftene til utbedring av egen lommebok.

Bilhjelpen hjelper deg når du kjøper bruktbil

Bruktbilgarantien kan kjøpes via Finn.no, på de fleste biler under 15 år som har mindre enn 408 hk.

Maskot / NTB Scanpix

Relaterte artikler