Hovedmeny Til innhold

Presse

Er du journalist? Her finner du blant annet våre pressekontakter, pressemeldinger og lenker til våre sosiale medier. 

Besøk vårt presserom

Pressekontakter

Sigmund Clementz

Sigmund Clementz

Kommunikasjonssjef
+47 982 49 805
Send e-post

Ellen Paulsen

Ellen Paulsen

Kommunikasjonssjef
+47 900 36 010
Send e-post

Pressemeldinger

Tyvene jubler over julegaver i bilene

12.12.2023, 13.33

Dyre gjenstander i originalesker er svært attraktive for tyver som forsyner seg fra bilenes bakseter og bagasjerom. Tiden før jul er nærmest en gavepakke til de vinningskriminelle, mener forsikringsselskapet If.

Rundt juletider er det ofte store verdier i kupeer og bagasjerom ved innkjøp av julegaver og på rundene til familie og venner. Tøm bilen selv før tyven gjør det, er oppfordringen fra forsikringsselskapet If. (Foto: If)

Antallet bilinnbrudd har økt med mer enn 33 prosent de siste tre årene, viser tall fra bransjeorganisasjonen Finans Norge.

De tre første månedene i år ble det meldt inn 4464 innbrudd i bil til norske forsikringsselskaper. Det ble stjålet verdier og gjort skader for over 88 millioner kroner ved disse bilinnbruddene.

– Du kan se knuste ruter etter bilinnbrudd hele året. Men det spesielle ved tiden før jul er at tyvene oftere finner forbrukerelektronikk som nettbrett, PC-er og pulsklokker i originalpakninger. Pakningene gjør det vesentlig lettere å få solgt tyvgodset og få omsatt tyveriet i rene penger, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

Han understreker at bilinbrudd kan skje nærmest hvor som helst.

Ta med verdisakene inn

– Tyvene er ofte ganske så drevne, og er ikke avhengige av en folketom bakgate uten lys for å kunne begå innbrudd. Vi får inn tyverier fra biler som står i parkeringshus på kjøpesentre, i eieren egen oppkjørsel og fra godt belyste gater. Hemmeligehten bak å slippe bilinnbrudd, er så enkelt som ikke å oppbevare verdisaker i bilen, sier Clementz.

Julegaver med gavepapir rundt blir som forundringsposer for vinningskriminelle, mener han.

Bruker hettegenser

Tyvene skyr heller ikke kameraovervåkning av parkeringsplasser og p-hus. En skyggelue eller hettegenser er som oftest alt som skal til for å maskere identiteten sin.

– Skal du stoppe på kafé, ta med deg handleposene inn og pass godt på dem. Hvis du er på gaverunde til familie og venner før jul, ikke forlat bilen med gaver som skal til de neste du besøker. Ta med alt inn, alltid, sier kommunikasjonssjefen i If.

Følg oss på LinkedIn

Hold deg oppdatert på hva som skjer hos oss i If.

Facebook

Få med deg hva som rører på seg i If gjennom Facebook-kontoen vår.

Besøk vår YouTube-kanal

Se våre reklamefilmer, informasjonsvideoer og andre klipp.