Hovedmeny Til innhold

Presse

Er du journalist? Her finner du blant annet våre pressekontakter, pressemeldinger og lenker til våre sosiale medier. 

Besøk vårt presserom

Pressekontakter

Sigmund Clementz

Sigmund Clementz

Kommunikasjonssjef
+47 982 49 805
Send e-post

Ellen Paulsen

Ellen Paulsen

Kommunikasjonssjef
+47 900 36 010
Send e-post

Pressemeldinger

If: Hjelp kommunen med snøslaps i ristene

02.16.2024, 06.33

Mange steder i landet tetter regn og snøslaps igjen rister som skal få vannet unna fredag. Forsikringsselskapet If oppfordrer folk til å hjelpe kommunen der de bor med å holde slukene åpne.

Tette rister kan skape trøbbel med overvann mange steder i dag, ifølge forsikringsselskapet If. (Foto: Pixabay/Pexels/CC)

Det er slaps og sørpevær mange steder i landet fredag. Vannansamlinger skaper trøbbel både for biler, boliger og næringseiendommer.

– Sørg for at avløp, kummer og rister på egen tomt og ute i veien for deg er åpne og ikke tettes igjen av slaps. Da får vannet fritt leide, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

Han understreker at du alltid bør tenke på sikkerheten når du jobber.

– Ha på deg gul refleksvest, så du synes godt. Er det en sterkt trafikkert vei, overlat jobben til kommunen eller veioperatørene, sier han.

Dersom en innredet kjeller med bad får mye vann i seg, kan det bli skader for 300 000 til 500 000 kroner, påpeker If.

– Vet du at du er spesielt utsatt for vanninntrengning utenfra når det regner mye, ville jeg vurdert å bære opp ting fra kjelleren til en trygg etasje, sier han.

Frost, snø og is gjør at vann i veien ikke dreneres på vanlig måte. Det kan skade biler alvorlig. Vannpyttene kan være langt dypere enn du tror, advarer If.

– Det er alltid noen som tar sjansen på å kjøre gjennom vannfylte kulverter under vei og jernbane. En del feilberegner hvor høyt vannet går, og får store skader på bilen. En del har overdrevne forestillinger om hva en bil tåler og ikke, sier Clementz.

– Er du i tvil, ikke kjør i vannet. Den lille vannpytten kan vise seg å være nærmest en innsjø. Det er ikke så mye som skal til for å ødelegge for eksempel elektronikk i en bil. Vannet trenger raskt inn i kanaler, motor og kupé. På vinteren er det også mye salt i vannet. Saltet får bilen til å ruste på de mest usannsynlige steder hvis vannet trenger inn i bilen, sier han.

Følg oss på LinkedIn

Hold deg oppdatert på hva som skjer hos oss i If.

Facebook

Få med deg hva som rører på seg i If gjennom Facebook-kontoen vår.

Besøk vår YouTube-kanal

Se våre reklamefilmer, informasjonsvideoer og andre klipp.