Hovedmeny Til innhold

Presse

Er du journalist? Her finner du blant annet våre pressekontakter, pressemeldinger og lenker til våre sosiale medier. 

Besøk vårt presserom

Pressekontakter

Sigmund Clementz

Sigmund Clementz

Kommunikasjonssjef
+47 982 49 805
Send e-post

Ellen Paulsen

Ellen Paulsen

Kommunikasjonssjef
+47 900 36 010
Send e-post

Pressemeldinger

Flere kjører på bilferie til utlandet enn før korona

07.21.2022, 06.06

Så langt i sommer har det vært nesten 15 prosent flere skader på norske biler i utlandet enn sommeren før pandemien, ifølge forsikringsselskapet If. «Bil for fly» er en del av grunnen.

Tyskland er ett av landene som peker seg ut med bilskader på norske biler i sommer, opplyser If. (Foto: If)

Helt siden nyttår har nivået på bilskader og behovet for veiassistanse og bilredning utenlands ligget godt over hva det var i normalåret 2019, opplyser If.

– Det er nok flere grunner til at mange har satt seg i bilen denne sommeren og kjørt i Norden og Europa: «Bil for fly» har dessverre vært nødvendig for en del. Sommeren 2020 turnerte dessuten mange rundt på bilferie i Norge, nå vil de oppleve utlandet, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

Kjører til Italia og Spania

De vanligste landene nordmenn kommer opp i biltrøbbel er Sverige, Danmark, Finland og Tyskland.

– I år har Italia også pekt seg ut, men merkelig nok har vi hatt få skadesaker fra Spania så langt i ferietiden. Der pleier norske biler alltid å ha en del problemer. Men sommeren er ennå ikke over, sier Clementz.

Hver femte bil i Norge er forsikret i If, viser markedsandelstall fra bransjeorganisasjonen Finans Norge.

Dekk sprenger

De vanligste utenlandssakene handler om at den norske bilen har kollidert, fått motortrøbbel, ruteknusing ved innbrudd eller sprengte bildekk/punktering.

– Riktig dekktrykk og dekk hvor gummien ikke er for gammel er alfa og omega hvis du skal kjøre i høye hastigheter på Autobahn i Tyskland. Dessverre pumper en del opp bildekkene nærmest som ballonger før de skal kjøre i timesvis i helt annen fart enn til dagligvarebutikken hjemme. Når dekkene blir varme av den ekstreme hastigheten, utvider luften seg – og dekkene sprenger, sier Clementz.

– Før du reiser på bilferie bør kjøretøyet på service og sjekk på verksted. Det kan skåne deg for mange ubehageligheter, sier han.

Bilskader utenlands er dekket av norske forsikringsselskaper på ordinære bilforsikringer. Det samme er veiassistanse og bilberging.

Følg oss på LinkedIn

Hold deg oppdatert på hva som skjer hos oss i If.

Facebook

Få med deg hva som rører på seg i If gjennom Facebook-kontoen vår.

Besøk vår YouTube-kanal

Se våre reklamefilmer, informasjonsvideoer og andre klipp.