Dette er Rafael.

Noen vil kalle ham en underwriter.
Vi i If kaller ham kranførernes sikkerhetsnett.

Bli Rafaels kollega

I sin rolle som underwriter hos If jobber Rafael med forretningsområdet eiendomsforsikring. Kundene hans er store selskaper som ofte har komplekse forsikringsbehov, og når de opplever en skade, er det ikke bare deres økonomiske interesser som påvirkes.

“Som forsikringsselskap bidrar vi faktisk til muligheten for at en enkelt ansatt kan få beholde jobben, hvis arbeidsgiveren lider omfattende skader. For meg handler min rolle som underwriter veldig mye om å gjøre noe bra for samfunnet.”

Vårt felles mål er større enn mitt eget

 Følelsen av å bidra til sikkerhet på et individnivå – for kranførere, ingeniører og lagerarbeidere – det er noe som motiverer Rafael.

- Jeg har en bakgrunn i bankverdenen, men bestemte meg for å endre kurs under finanskrisen, sier han. Jeg ønsket å gjøre noe som virkelig føles meningsfylt, og etter noen år hos flere av de globale forsikringsselskapene, fant jeg plassen min her hos If.

Ikke bare er det tilfredsstillende å kunne jobbe med et produkt som kan utgjøre en forskjell for så mange mennesker. Hos If får Rafael jobbe i et team som virkelig har spisskompetanse innen sitt felt.

- Da jeg kom til If, ble jeg virkelig imponert over kunnskapsnivået – ikke bare på underwriter-siden, men på alle forretningsområder, sier Rafael. Alle er veldig dedikerte her, og jeg tror det henger sammen med at vi har et sterkt mandat og at vi føler at vi faktisk er i stand til å påvirke If sine resultater. Alle har sin egen portefølje å ta vare på, men vi hjelper hverandre når det trengs. Atmosfæren er preget av glede, blandet med fokus. Du deler informasjon med andre og streber etter et felles mål som er større enn ditt eget.

Når verden rundt oss endrer seg, må forsikringsbransjen følge med i tiden

 Rafaels kunder har til felles at de er alle store selskaper med global eksponering. Likevel opererer de i mange forskjellige sektorer, i forskjellige markeder, og har fremfor alt helt forskjellige forsikringsbehov. Dette er en blanding som passer ham som hånd i hanske.

- Det er en kompleks jobb, og det er derfor jeg liker den så godt, sier Rafael. Det er umulig å kjede seg. Ingen saker er like. Og når verden rundt oss endrer seg, må vi i forsikringsbransjen følge med i tiden. 

Vil du vite mer?

Les mer om hvordan det er å jobbe hos If, og se våre ledige stillinger. Kanskje du finner noe som er akkurat ditt neste steg i karrieren.

Se alle ledige stillinger
Jobb hos oss

Mange av våre industrikunder blir for eksempel veldig konkret påvirket av klimaendringer og naturkatastrofer. Det er viktig å alltid sikre at de har riktig forsikringsdekning for deres særskilte risikofelt, uten å glemme interessene og strategiene til If.

Som underwriter dykker Rafael dypt ned i kundens produksjonsprosesser for å identifisere de svake punktene, og riktig forsikringsdekning er viktigst. Hans rolle er å oversette den tekniske dialogen med risikoingeniørene til tall og anbefalinger for forebygging av skader, som kunden deretter kan vurdere.

- Vi kan for eksempel komme med innspill til hvordan et nytt sprinklersystem skal designes på en fabrikk, sier Rafael. Det kan redde mange jobber hvis det oppstår en brann i lokalet. Når jeg får kunden til å se på virksomheten sin ut ifra et risikoperspektiv, så føler jeg at jeg virkelig kan utgjøre en forskjell.

Følg oss på LinkedIn

Få bedriftsnyheter og info om ledige stillinger.