En hilsen fra konsernsjefen

Jeg er virkelig stolt over våre felles prestasjoner i 2022!

Morten Thorsrud, CEO If

Etter to år med pandemi håpet og trodde mange av oss at 2022 kom til å bli et «vanlig» år. Men det er ikke mye som har vært vanlig. 2022 bød på mange overraskelser og noen uventede vendinger.

Året fikk en brutal start da Russland invaderte Ukraina. Men midt i tragedien var det hjertevarmende å se hvordan våre ansatte gjorde alt de kunne for å hjelpe både kunder som var der da krigen brøt ut og bedriftskundene våre som har virksomhet i de berørte landene. Omtanken for krigens ofre har også vært tydelig gjennom året, inkludert i form av en donasjonsordning for de ansatte. If har valgt å doble ansattes donasjoner til veldedige organisasjoner som hjelper innbyggerne i Ukraina, og ved utgangen av året hadde vi sammen donert mer enn fire millioner kroner.  

Et annet tiltak som jeg er ekstra stolt av fra fjoråret, er at vi gjorde store fremskritt for å implementere bærekraft i forsikringsvilkårene våre. Vi forventer at bedriftskundene våre overholder prinsippene i FNs Global Compact, som inkluderer å følge grunnleggende menneskerettigheter, arbeidstakerrettigheter, miljøet og antikorrupsjon. Vi har vurdert nesten 700 bedriftskunder for å sikre at de overholder disse standardene.  

Godt lederskap har alltid vært viktig for oss i If, men i den raskt skiftende verden vi lever i, blir det stadig viktigere. Målet vårt i If er at lederne våre skal være i stand til å ta de riktige beslutningene sammen med teamene sine og med fokus på kundene. Det er veldig viktig for oss at alle ansatte føler seg trygge og inkludert på jobb. For å hjelpe lederne våre bestemte vi oss for å utarbeide fire veiledende prinsipper som hjelper oss med å bygge tillit, skape en sterk kultur og sikre at If er en inkluderende og engasjerende arbeidsplass. I oktober 2022 lanserte vi If Leadership Compass Program, et kurs for alle våre 1000 ledere, og programmet varer i rundt ni måneder. Dette er en betydelig investering som hjelper lederne våre med å støtte og motivere teamene sine på en måte som bidrar til felles retning og oppfyllelsen av Ifs strategi og visjon.  

Et av ledelsesprinsippene våre er «Make it all about the people» - få det til å handle om mennesker, siden det er summen av alt menneskene våre bidrar med hver eneste dag som fører til et bedre If. I fjor ble det enda tydeligere at vi er best når vi er sammen. Det var utrolig gledelig å kunne begynne å jobbe fra kontorene våre igjen, og jeg er veldig glad for at lokalene nok en gang syder av liv. Det har tatt litt tid å finne den riktige balansen mellom å jobbe på kontoret og jobbe hjemmefra, men det er ingen tvil om at vi samarbeider best når vi møtes ansikt til ansikt. Det er slik vi videreutvikler vår sterke If-kultur og skaper de beste forutsetningene for enda bedre samarbeid på tvers av selskapet.  

Jeg er veldig stolt over alt vi har gjort i 2022, og jeg gleder meg til å videreføre det i år. Sammen skal vi fortsette å jobbe for å oppfylle målet vårt om å aktivt bidra til et mer bærekraftig samfunn.  

Morten Thorsrud, CEO, If