Om oss - If Sikkerhetssenter

På If Sikkerhetssenter trener du på virkelige brannsituasjoner i kontrollerte og trygge omgivelser med faglig dyktige instruktører.


Vi er eneste forsikringsselskap i Nord-Europa som tilbyr kurs i skadeforebygging på eget sikkerhetssenter.

Kurs i skadeforebygging

If Sikkerhetssenter i Ringvoll er Ifs eget skadeforebyggende kurs- og kompetansesenter. Med over en og en halv million skadeoppgjør hvert år har If god kunnskap om hvorfor og hvordan skader oppstår, og hvordan unngå dem.

Instruktørene våre har lang erfaring, og kombinerer praktiske øvelser og teori slik at du lærer å unngå skader på arbeidsplassen din. Vi gir deg nyttig kunnskap som du kan ta med deg videre, og kursene våre er spekket med opplevelser.

Gjennom kunnskap, motivasjon og praktisk øvelse, vil du lære deg verktøyene som sikrer hverdagen din.

Litt av det som møter deg hos oss

I veitunnelen vår arrangeres forskjellige brann-/slokkeøvelser, og kursdeltakerne kan oppleve bilbrann med både varme og kraftig røykutvikling.

Plenumsalen er et flott lokale til kurs og møter for mindre og større grupper.

I brannteateret som er senterets "nerve", får du oppleve brann og virkningen av ulike slokkeanlegg på nært hold gjennom glassveggen mellom brannscenen og kurslokalet.

Stort øvelsesområde ute hvor vi gjennomfører slokkeøvelser ved brann i gass, brennbare væsker og faste materialer.

Spennende opplevelser

For deg som deltar på kurs hos oss.

Tren på virkelige utfordringer i trygge omgivelser

I Sikkerhetssenteret vårt tilbyr vi kurs, øvelser og andre aktiviteter som øker sikkerheten. Du får se hvordan en brann starter, og lærer hvordan du hindrer at det skjer i bedriften din.

Flotte konferanselokaler

If Sikkerhetssenter ligger på Ringvoll i Indre Østfold kommune, rundt 5 mil sør for Oslo. Vi har moderne konferanselokaler og flotte uteområder som er bra til praktiske øvelser, slik som det å trene på tunnelbranner i full skala.

Erfarne instruktører

Instruktørene våre har solid bakgrunn innen HMS og særlig innen det å hindre og begrense brann. De kan også mye om gassikkerhet, førstehjelp og vannskader.

Våre verdier

  • Unike
  • Kompetanse
  • Engasjerte
  • Virkelighetsnære
Bilde fra lufta: If Sikkerhetssenter - Skadeforebyggende kurs- og kompetansesenter
Oversiktsbilde - If Sikkerhetssenter