Når du flytter for deg selv

Hvilke forsikringer bør du ha?

  Har du råd til å kjøpe ny TV hvis den blir stjålet? Eller dekke sykehusregningen hvis du blir syk på reise i utlandet? ​​​​​​​​​​​​​Her får du råd om hvilke forsikringer du bør ha når du flytter for deg selv.

  Er du dekket av forsikringene til foreldrene dine?

  • Hv​is du fremdeles har folkeregistrert adresse hos foreldrene dine, gjelder innboforsikringen deres for deg i inntil to år etter at du flyttet ut.

  • Familiens reiseforsikring gjelder for deg frem til du fyller 21 år, så lenge dere bor på samme adresse.

  • Hvis du har endret din folkeregistrerte adresse, er du ikke lenger dekket av forsikringene til foreldrene dine. Da trenger du egen innbo- og reiseforsikring.

  Når du deler bosted med andre

  • Hvis du bor i et bofellesskap, eller deler leilighet med venner eller andre, må alle ha hver sin innboforsikring.
  • Hvis du har flyttet sammen med kjæresten din, og begge har meldt flytting til samme adresse, trenger dere bare én felles innboforsikring.

  If Start - alt i én pakke

  If Start dekker de tre viktigste forsikringene for deg mellom 18 og 25 år. Pakken består av innbo-, reise- og ulykkesforsikring, og gjelder uansett hvor i Norden du bor.​

  Innboforsikringen skal gjenspeile verdien av det du eier, og mange undervurderer verdien av garderoben, møbler, hobbyutstyr og lignende. Derfor er det viktig at forsikringssummen er høy nok. If Start dekker innbo inntil 300 000 kroner.

  En reiseforsikring gjelder ikke bare ved lengre reiser, men også ved en helgetur på hytta, og på vei til og fra jobb eller skole. Ulykkesforsikringen er minst like viktig og gir deg økonomisk trygghet hvis du blir alvorlig skadet i en ulykke.

  If Start dekker i tillegg tyveri av PC og sykkel, helt uten egenandel. Og hvis du er student får du erstatning på inntil 60 000 kroner hvis du må avbryte studiene på grunn av sykdom eller ulykke. ​Prisen er kun 119 kroner måneden.​​​

  Les mer og kjøp If Start​

  Andre forsikringer Du kan ha behov for

  Hvis foreldrene dine har barneforsikring i If som gjelder for deg, gjelder denne til du fyller 25 år. En barneforsikring dekker sykdommer og skader, og eventuell fremtidig arbeidsuførhet. Den er derfor et godt tillegg til If Start. Hvis du ikke har en barneforsikring, bør du vurdere andre personforsikringer som gjelder hvis du blir skadet i en ulykke eller rammet av en alvorlig sykdom. Vi anbefaler at du sjekker hvilke personforsikringer du bør ha, basert på din livssituasjon.​


  Kontakt oss

  Kontakt oss

  Har du spørsmål om forsikringene dine eller en faktura, eller vil du endre betalingsavtale? Ring, chat eller send oss en e-post, vi hjelper deg gjerne!

  Les mer
  Mine sider

  Mine sider

  På Mine sider kan du enkelt se hvilke forsikringer du har, se status på skadesaker og finne alle forsikringsdokumentene dine.

  Les mer
  Ungdomsforsikring - If Start - 18 til 25 år

  If Start

  If Start inneholder de tre viktigste forsikringene for deg mellom 18 og 25 år. Pakken består av innbo-, reise-, og ulykkesforsikring.

  Les mer