Grønt kort

Skal du ha med bilen til utlandet, anbefaler vi at du alltid har med deg Grønt kort. Det er et bevis på at kjøretøyet har ansvarsforsikring.

​​​​​​​​​​​​​​​​Ansvarsforsikringen er gyldig i EØS og Sveits. I øvrige deler av Europa, og i Israel og Tyrkia, gjelder forsikringen på reiser av 3 måneders varighet. Forsikringen må være betalt for hele perioden Grønt kort skal gjelde for.

Bestill Grønt kort

Det tar normalt 1-2 uker før du har kortet i postkassen.

 
* Obligatorisk felt

Grønt kort ved grensen

En rekke land utenfor EØS er med i Grønt kort-samarbeidet og disse landene krever fremvisning av Grønt kort for å tillate grensepassering. Straffen for ikke å ha med et grønt kort, er at du må kjøpe en "grenseforsikring" for det landet du kjører inn i. Disse forsikringene er ofte relativt kostbare.

I EØS-området er det ikke kontroll ved grensen, men det kan kreves dokumentasjon ved trafikkuhell. Vær oppmerksom på at bilforsikringen bare gjelder i europeisk del av Russland.

Kontakt oss

Skal du være utenfor EØS eller i Israel, Russland eller Tyrkia i mer enn 3 måneder?

Da må du ringe 02400 for å få utstedt Grønt kort.

Skademeldingsskjema for bil

Du bør alltid ha en skademelding liggende i bilen. Da sikrer du at fullstendig informasjon blir skrevet ned etter et uhell. Det koster ingenting å få tilsendt en skademelding.